Домакинът на Световното първенство през 2022 г., Катар изуми спонсора

...
Домакинът на Световното първенство през 2022 г., Катар изуми спонсора
Коментари Харесай

Спонсорът на Световното първенство ще даде непродадената бира на страната, чийто отбор победи


Домакинът на Световното състезание през 2022 година, Катар изуми спонсора на Световното състезание Budweiser със възбраната си в последната секунда за продажба на алкохол на стадионите по време на шампионата.

Това евентуално значи, че обилни количества бира ще останат непокътнати. Budweiser обаче съобщи, че ще част от бирата, която в началото е възнамерявала да бъде продавана по време на шампионата, ще бъде предоставена на страната, чийто тим ще завоюва Световната купа на 18 декември.

" Ще споделим повече детайлности, когато се доближим до финала ", сподели пред CNN представител на Anheuser-Busch InBev.

Консервативната мюсюлманска страна разгласи, че няма да разреши продажбата на алкохол по време на Световното състезание предходната седмица, с изключение на в някои зони на стадионите, макар, че по-рано през годината беше признато решение да няма такива ограничавания.

Веднага след оповестяването на възбраната за алкохол Budweiser написа в туит, че това " смущаващо ", само че по-късно беше заличен.

Пиенето на алкохол не е нелегално в страната, само че Катар има правила, които строго лимитират необятното му потребление.

Правилата гласят, че е неразрешено пиенето на алкохол на публични места, което може да докара до присъда за затвор до 6 месеца ". Някои питейни заведения и хотели имат право да продават алкохол, само че тези заведения са получили специфични лицензи за това.

" След полемики сред управляващите на страната хазаин и ФИФА беше взето решение продажбата на алкохолни питиета да се случва на избрани места ", споделиха от ФИФА.

Budweiser е спонсор на Световното състезание от 1986 година. Компанията прави реклами с най-хубавите играчи в спорта, в това число Лионел Меси и Неймар.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР