Документалния филм на Биляна Кирилова и Неда Миланова ВОЕВ“ ще

...
Документалния филм на Биляна Кирилова и Неда Миланова ВОЕВ“ ще
Коментари Харесай

Документалния филм „ВОЕВ“ с прожекция днес във Варна

Документалния филм на Биляна Кирилова и Неда Миланова „ ВОЕВ “ ще има прожекция през днешния ден от 18 часа във Фестивалния и конгресен център Варна.

Лентата е с 6 номинации за Наградите на Съюза на българските кино дейци - " Васил Гендов " 2023 и заслужава вниманието на феновете.

Освен довечера филмът ще има още три прожекции във Варна - 6 май от 16:00, 8 май от 18:00 и 13 май от 20:10.

Документалният филм, отдаден на именития Димитър Воев, е едно уважение към един от знаците на поколението на протеста в България. Режисьорският екип се състои от Биляна Кирилова и Неда Миланова, които съумяват да пресъздадат живота и духа на Воев посредством разказите на неговите близки и другари.

Филмът е изпълнен с музика на групи като " Нова Генерация ", " Кале " и " Воцек и Чугра ", които съставляват културното завещание на Воев. Въпреки, че той към този момент не е жив, творчеството му остава живо и авторитетно в българската просвета.

Присъствието на неговите близки и другари във кино лентата придава прочувствена тежест на творбата. Светослава Воева, Павел Воев, Симеон Воев, Нели Недева-Воева, Магадалена Воева, Димитра Воева и други споделят спомените си за Димитър Воев и пресъздават облика му в очите на феновете.

Гласът зад фрагмента, който интерпретира текстовете на Воев, е на известния артист Иван Москов. Операторът на кино лентата е Теодор Фичев. Режисьор на монтажа е Емил Граничаров, който съумява да съчетае другите фрагменти и да сътвори чувство за линеен роман на историята на Воев.

Продуцент на кино лентата е Валерия Стойкова, а реализацията е дело на MatchPoint Productions, които са сложили високи стандарти за качество в документалното кино.

Филмът е една красива хвалба на живота и творчеството и живота на Димитър Воев и на поколенията, които той е докоснал с музиката си.

Гледайте " ВОЕВ " във Фестивалния и конгресен център във Варна на:

5 май от 18:00

6 май от 16:00

8 май от 18:00

13 май от 20:10
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР