Докладът на Европейската комисия за изпълнението на пилотния проект за

...
Докладът на Европейската комисия за изпълнението на пилотния проект за
Коментари Харесай

Положителен е докладът за охраняване на границите ни

Докладът на Европейската комисия за осъществяването на пилотния план за защита на европейските граници от България и Румъния е доста позитивен. Това съобщи еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон преди началото на днешното съвещание на вътрешните министри от Европейски Съюз в Люксембург.

Това е значимо за приамането на двете страни в Шенген, означи тя, представена от Българска телеграфна агенция. По нейните думи напредъкът на двете страни ще има позитивно отношение и по въпроса с миграцията в Европейски Съюз.

Резултатите дотук са многообещаващи, заключи Йохансон
Тя уточни, че запазването на сигурността в Шенген ще бъде съществена тематика на днешното съвещание на Съвета на Европейски Съюз. Вътрешните министри ще обсъдят отраженията от събитията в Близкия изток върху сигурността в Европа. Ще се разиска и въпроса за връщането на тези мигранти, за които няма съображение да останат в Европейски Съюз. Онези, които могат да основат социална опасност, би трябвало неотложно и наложително да бъдат връщани, настоя Йохансон.

“Много е значимо да подобрим връщанията ”, уточни тя. По нейните думи договарянията по измененията в европейското миграционно законодателство напредват, само че към момента няма единодушие при какви условия мигрантите, на които не е било предоставено леговище, да бъдат връщани там, откъдето са пристигнали.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР