Докато много страни се опитват да се справят с увеличаващото

...
Докато много страни се опитват да се справят с увеличаващото
Коментари Харесай

Как ще пътува светът след края на пандемията

Докато доста страни се пробват да се оправят с увеличаващото се разпространяване на ковид и главните туристически атракции остават изцяло безлюдни, ново изследване на Luggage hero открива, че светът на пътуванията е към момента жив, написа „ Форбс “, представени от БГНЕС.
Повече от половината американци (58%) възнамеряват да пътуват сред май и септември 2020 година, стига страните да не са към момента под карантина.
Изследването обаче открива, че множеството хора ще бъдат внимателни. Една четвърт от участниците в него възнамеряват да избегнат огромните градове и публичния превоз.
„ Търсенето на услугите на туристически компании ще бъде по-силно от всеки път, когато пандемията завърши “, споделя Джанис Лавец, управител на уеб страницата, направил изследването.
Как ще пътуват хората, когато пандемията завърши?
Те ще останат в страните си, сочат проучванията.
Мнозина ще избегнат интернационалните пътувания, тъй като ще се усещат по-сигурни, в случай че са по-близо до дома си. Пътуванията ще бъдат вътре в страната, с цел да се избегнат полети с самолетни компании и пътувания с круизи.
Пътуванията ще бъдат и по-кратки. Поради въздействието на стопанската система, класическите двуседмични ваканции е по-вероятно да се трансфорат в удължени уикенди.
Ще се възвърне ли туристическата промишленост?
" Пътуванията и туризмът са доста устойчива промишленост, която се възвръща от заболявания и бедствия още веднъж и още веднъж ", споделя Джон Лоуъл от „ Travel Leaders Group “.
Наблюдателите на промишлеността предвиждат бързо завръщане към туризма, макар актуалните предвиждания за беднотия и тъмно бъдеще. В поддръжка на това са изказванията, че туризмът бързо се е възстановил след други пандемии и бедствия, в това число след атентата на 11 септември.
Как ще наподобяват пътуванията след ковид?
Туристическите центрове евентуално ще започват нападателна стратегия за възобновяване от вируса незабавно щом пандемията отшуми. Това е прогнозата на Уейн Смит, началник на Катедрата по хотелиерство и ръководство на туризма в колежа Чарлстън.
„ Повечето страни ще основат тактика за възобновяване и евентуално ще вкарат някои отстъпки “, споделя Смит.
Според него най-хубавите тактики не се отнасят безусловно до по-ниските цени, а до качеството.
Всичко за ковид ВИЖТЕ ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР