Докато глобалната пандемия продължава да спира туризма в Ерусалим, едно

...
Докато глобалната пандемия продължава да спира туризма в Ерусалим, едно
Коментари Харесай

Ремонтират Давидовата кула в Ерусалим

Докато световната пандемия продължава да стопира туризма в Ерусалим, едно от най-популярните места в античния град, Давидовата кула, получава някои доста нужни поправки, съобщи Aleteia.org.

Построена преди повече от 2500 години, кулата на Давид стои като монумент на далечното минало, само че в този момент, когато стартира работата по античната конструкция, специалистите се надяват да проучат какви археологически находки могат да разкрият напъните за възобновяване.

При ремонтите ще се построи нов център за гости и вход, както и ще се усили достъпността до обекта. В музея има проекти за основаване на ново галерийно пространство, както и за превръщането на неизползваните площи в учебен отдел.

Що се отнася до археологическата страна на работата, ремонтите предоставиха достъп до региони от терени, които преди този момент не са били документирани, изключително региони от Средновековието. Екипът към този момент е изкопал подземна камера, ситуирана под западната кула, която музеят е употребявал за предпазване. Изследването разкрива, че подземната камера е шахта от Средновековието с тунел, водещ до градските стени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР