“До този момент имаме заявена готовност за помощ единствено и

...
“До този момент имаме заявена готовност за помощ единствено и
Коментари Харесай

Еленко Божков плаши: Газът скача с 50%

“До този миг имаме декларирана подготвеност за помощ само и единствено от Гърция в лицето на нейния министър-председател. Ние нямаме енергийна дипломация, нямаме квалифициран министър.

Имаме екип в “Булгаргаз” и въобще в енергетиката, на който главната задача, е да се облагодетелства за сметка на рецесията, което се вижда. “

Това съобщи пред Българска национална телевизия енергийният специалист Еленко Божков, който прикани държавното управление да смени политиката и метода си на комуникиране и деяние и насочи обвинявания към управлението на " Булгаргаз ".

По негови сметки потреблението на полутечен газ и останалите натрупвания, свързани с обезпечаването на различни доставки, ще покачат цената на синьото гориво с сред 30% и 50%.

" По публични данни са обезпечени от Азербайджан 1 млрд куб.м. от нужните ни над 3 милиарда естествени куб. м. тази година. За да се достави остатъкът по същия метод, ще са нужни 25 танкера за към 900 дни. Вместо 1 милиарда и 790 хиляди $, ние ще дадем 2 милиарда и 420 млн. $, което прави загубата от 630 млн. $ ", пресметна Божков.
ТЕМА преди 16 минути 749 преди 31 минути 426 преди 34 минути 319
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР