До осем години в страните от Г-7 150 милиона работни

...
До осем години в страните от Г-7 150 милиона работни
Коментари Харесай

До 2031 г. хората над 55 ще бъдат 25% от работната сила на страните от Г-7

До осем години в страните от Г-7 150 милиона работни места ще бъдат заети от хора на възраст над 55 години, съгласно ново световно изследване на Bain & Company.   В седемте най-развити стопански системи по-възрастните и опитни служащи ще съставляват повече от една четвърт от работната мощ до 2031 година, демонстрира изследването.   „ Това е голяма смяна “, разяснява през CNBC Андрю Шведел, сътрудник в Bain & Company. „ Япония към този момент води в това отношение като съвсем 40% от работната мощ на страната е на възраст над 55 години. Европа и Съединени американски щати не изостават, като там чиновниците над тази възраст са сред 25 и 30% “, прибавя Шведел.    Застаряващата работна мощ не е неповторима за развитите пазари - възрастното население на Китай (на 65 и повече години) да вземем за пример ще се удвои до 2050 година, съгласно изследването.   По-малко младежи навлизат на трудовия пазар, което се дължи частично на по-ниските равнища на раждаемост, частично на по-дългото обучение, прибавят от Bain & Company.   Според данни на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, дълготрайната наклонност към по-ранно пенсиониране постепенно се обръща, споделят още откривателите. Все по-често също по този начин пенсионерите се причисляват още веднъж към пазара на труда. 

Какво желаят по-възрастните служащи   През последните години страните по света усилват възрастта за пенсиониране - само че не без проблеми.   Във Франция да вземем за пример увеличението на възрастта за пенсиониране на 64 години от 62 години провокира митинги по-рано тази година.   „ Когато приказвам с разнообразни компании, непрекъснато слушам, че те нямат гения, който желаят, в количествата, които желаят “, разяснява Шведел, съгласно който бизнесът не би трябвало да чака използването на пенсионните политики, а да „ вкарва целенасочени интервенции “ в това отношение.   Според световно изследване на работодателите от 2020 година единствено към 4% от фирмите са се заели с стратегии, които оказват помощ за консолидираното на по-възрастни служащи или поддържат работна мощ от няколко генерации.   „ Компаниите, които влагат в набиране, задържане, преквалификация и ценене на мощните страни на тази група, имат капацитет за триумф, защото демографията продължава да се трансформира “, прибавя Шведел.

Ключът към това е разбирането какво стимулира по-възрастните хора - изследването на Bain & Company измежду 40 000 служащи в 19 страни открива, че целите се трансформират с възрастта.   Работникът на възраст под 60 години е стимулиран най-вече от положително заплащане. За по-възрастните обаче най-важно е да имат „ забавна работа “, която им разрешава самостоятелност и еластичност.   Други се усещат възнаградени, виждайки, че дейностите им оказват позитивно обществено влияние, се споделя още в отчета.   Шведел прибавя: „ Мотивацията е друга за всеки човек и се трансформира по време на кариерата му. “ Това значи, че фирмите би трябвало да имат персонализиран метод към чиновниците.   Как да задържим по-възрастните служащи   От решаващо значение за мотивацията на по-възрастните хора е да ги „ оборудваме “ с нужните умения, които ще бъдат значими през идващите 10 години. 22% от респондентите на възраст от 55 до 64 години да вземем за пример споделят, че се нуждаят от повече механически умения.   Освен да обезпечат стратегии за образование, фирмите би трябвало да почитат мощните страни на тези служащи и да им разрешават да вършат „ това, което вършат най-добре “, споделят още от Bain & Company. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР