До края на седмицата ни очаква почти лятно време. Лятото

...
До края на седмицата ни очаква почти лятно време. Лятото
Коментари Харесай

Лятото се завръща, какво ще е времето до края на септември

До края на седмицата ни чака съвсем лятно време. Лятото сякаш не желае да си тръгне – топло е, слънчево е. Лятото продължава с цялостна мощ. Това сподели пред Novini.bg климатологът проф. Георги Рачев.

Очакваме през днешния ден, на следващия ден и до известна степен в сряда и четвъртък в източната част на България малко по-хладно време. По морето ще имаме превалявания и малко по-ниски температури в сряда. В Западна България ще се радваме на слънчево и топло време, съобщи проф. Рачев.

В събота и неделя времето ще е отлично – слънчево и топло. На някои места в неделя температурите могат да доближат 30 градуса, уточни климатологът.

След това ни чака един съвсем сакрален ден – първият образователен ден. Засега се обрисува да е с доста слънце и топло на 17 септември. Има възможност в следобедните часове в регионите към планините да превали, сподели проф. Георги Рачев.

Той добави, че след първия образователен ден се чака да се откри много устойчиво, типично есенно време, с доста топлота и слънце. Не би трябвало да забравяме, че на 23 септември денят и нощта ще бъдат равни. Тогава навлизаме в астрономическата есен, нощта става по-голяма, идва времето на облеклата вид зелка – заран едно върху друго няколко неща и с напредването на деня махаме една след друга облеклата, до момента в който останем по пай ръкав. По празниците към 22 септември времето ще е хубаво, топло. Следващата седмица до края на месеца още веднъж се обрисува да бъде слънчева, топла и суха, съобщи климатологът.

Що се отнася до температурите, идващите дни в доста връзки ще наподобяват на едно късно лято, една доста хубава зряла, топла прелестна есен, добави той.

По думите му индикативен за това, че лятото не си е отишло, е фактът, че през септември на няколко пъти през септември е имало градушки. Това събитие е типично за лятото, акцентира проф. Георги Рачев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР