В началото на сезона хотелиери в Слънчев бряг“ излизат на

...
В началото на сезона хотелиери в Слънчев бряг“ излизат на
Коментари Харесай

Хотелиери, приели бежанци от Украйна, питат държавата: Къде са ни парите?

В началото на сезона хотелиери в „ Слънчев бряг “ излизат на митинг. Причината е, че от девет месеца Министерството на туризма не е изплащало средства по филантропичната стратегия за настаняване на украински бежанци.

Някои от хотелиерите настояват, че имат да получават по 2-3 милиона лв. и са застрашени от банкрут.

Проблемът не е нов – откогато започва самата стратегия има закъснение.

„ Програмата се удължава непрекъснато, ние сме правилни към страната и продължаваме да работим. Единственият проблем е, че страната не ни праща. Вече девет месеца не получаваме средства, просто не устояваме. Трябва да има някакво съответно възнаграждение “, разяснява един от протестиращите хотелиери и прикани премиера и Министерството на туризма за реакции.

„ Сбъркана е системата, по която се оказва помощ на бежанците. В цяла Западна Европа те са подкрепяни единствено и само, в случай че работят. При нас е противоположното – стартират ли работа, те към този момент не могат да стоят в програмата “, уточни Виолета Галева.

В Бургаска област настанените бежанци са към 7000, при мен има към 1000 души. Необходимо е в незабавен порядък да ни се обърне внимание и да се реализира заплащане. Иначе ще би трябвало да разбираем на тези хора, че би трябвало да освободят нашите бази, само че това не е по никакъв начин елементарен развой, разяснява Елена Андонова.

Министърът на туризма изясни пред bTV, че през вчерашния ден по неотложност са придвижени към 9 милиона лв.. Очаква се напълно скоро те да бъдат по сметките на хотелиерите - те са за месеците от ноември до февруари.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР