До края на 2021 г. сръбското Министерство на отбраната ще

...
До края на 2021 г. сръбското Министерство на отбраната ще
Коментари Харесай

Сърбия може да върне задължителната военна служба

До края на 2021 година сръбското Министерство на защитата ще вземе решение дали да върне наложителната военна работа и в случай че да, то какъв да бъде нейният формат. Това съобщи ръководителят на ведомството Небойша Стефанович пред РТС. Според него Министерството на защитата към този момент приготвя казарми за приемане на евентуален боен личен състав, съобщи организация " Фокус ".

Стефанович добави, че сега ведомството разисква модел, който ще даде опция на дамите да вземат участие непринудено за военна работа. Според министъра връщането на наложителна работа ще коства на Сърбия към 70 милиона евро годишно, като тази сума включва всички разноски - от военни униформи до обезпечаване на жилище - само че разноските ще бъдат по-високи, в случай че новобранците бъдат платени. Гражданите със специфични познания ще би трябвало да дават услуги в специфични осведомителни звена, тъй че да донесат оптималната изгода на родината си, съгласно отбранителното ведомство.

„ По този метод никой няма да почувства, че сякаш е прекарал няколко месеца на вятъра, тъй като съществува подправен стандарт, че в армията нормално се мият тоалетни и се вършат оборки “, изясни министърът на защитата. Той добави, че никоя войска в света не може да си разреши да наеме задоволителен брой инженери и IT експерти. „ Има доста комплицирани въпроси, заради което тази тематика е толкоз спорна. Генералният щаб и Скупщината ще образуват своите позиции по всички точки “, акцентира Стефанович. „ Възстановяваме казарми, които не са били употребявани от доста дълго време, и ги приготвяме за евентуална наложителна военна работа “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР