До голяма степен Габриел наподобява жизнения път и политическата кариера

...
До голяма степен Габриел наподобява жизнения път и политическата кариера
Коментари Харесай

Костадинов: Кандидатурата на Мария Габриел не се издига, за да спечели подкрепа


До огромна степен Габриел прилича виталния път и политическата кариера на президента Плевнелиев, счита водачът на „ Възраждане “

Забелязваме, сякаш, по-скоро едно преструване на предпочитание за сформиране на държавно управление. Очевидно е, че кандидатурата на Мария Габриел не се издига, с цел да може да завоюва поддръжка. Така разяснява пред публицисти в Народното събрание водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов номинацията на българския еврокомисар за кандидат-премиер на ГЕРБ-СДС.

Според него Габриел не е човек, който може да поеме отговорност за ръководство на страната заради ред аргументи.

„ Защото значително тя прилича виталния път и политическата кариера на някогашния президент, именуван доста постоянно и казус – Росен Плевнелиев. Ние нямаме потребност от соросоидни комсомолци, които да се упражняват в ръководството на страната. С горчива подигравка, както сме я подкарали нищо чудно идната номинация на ГЕРБ да бъде Херо Мустафа, също жена, евроатлантик, свободна е сега “, означи Костадинов с подигравка.

„ Няма никакво значение кой ще бъде претендентът за министър-председател, а каква политика ще следва той “, акцентира още водачът на „ Възраждане “.

„ В съответния случай виждаме, че няма никаква смяна в политиката нито на ГЕРБ, нито на другите политически сили, към които е отправена офертата за поддръжка “, разяснява той.

Той още веднъж обърна внимание на това, че на „ Възраждане “ им би трябвало цялата власт, а не да оферират собствен министър в различен кабинет, с цел да могат да въздействат при установяване политиката на страната.

Предложението на ГЕРБ-СДС за ръководство на споделената отговорност е недопустимо за „ Възраждане “.

„ Това е предлагането на ГЕРБ. Всеки да си вземе едно парче от страната и да си го управлява. Това значи цялостен разпад на държавността. Това значи отвод от вдишване на цялостната отговорност за ръководството на страната. Ние не желаеме България да продължава да бъде парцелирана. Първото сходно нещо се случи по време на тройната коалиция, когато беше въведен моделът  3-5-8, имахме същото нещо при предходното ръководство на Кирил Петков, когато страната беше разпределена на четири пропорции “, даде образец Костадинов.

„ Възраждане “ са подготвени да поемат цялата отговорност за ръководството на страната, безапелационен бе за следващ път Костадин Костадинов.



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР