Изследване на агенция Медиана отрежда на ГЕРБ-СДС първа позиция при

...
Изследване на агенция Медиана отрежда на ГЕРБ-СДС първа позиция при
Коментари Харесай

Само ГЕРБ-СДС пред "Възраждане", според "Медиана"

Изследване на организация " Медиана " отрежда на ГЕРБ-СДС първа позиция при избори през днешния ден и им дава сериозна отдалеченост пред всички останали - 27,5% от деклариралите, че ще гласоподават, биха дали гласа си за обединението.

Втори към този момент са " Възраждане " с 15,7%.

ПП-ДБ са на четвърта позиция с 13,7% след Движение за права и свободи (14,2%).

Сигурни за наличието си в идващия парламент могат да бъдат и Българска социалистическа партия (9%), и Има Такъв Народ (6,2%).

Още три обединения резервират съществени шансове за влизане в Народното събрание – " Синя България ", " Левицата " и " Солидарна България ".

На тези избори можем да чакаме още веднъж ниска изборна интензивност, като пред урните ще застанат сред 2,5 - 2,7 млн. гласоподаватели, заключават от " Медиана ".

Резултатите от това проучване на са прогноза, а отразяват моментната картина на обществено-политическите настройки в страната три седмици преди изборите, показват от организацията.

* Изследването е извършено в интервала – 12-18 май 2024 година с 978 индивида (18+ години) посредством директно стандартизирано изявление и е представително за пълнолетното население на страната. Проучването е проучвателен план на организация МЕДИАНА и е осъществено със лични средства.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР