До актуализацията на държавния бюджет заплатите на работещите в софийските

...
До актуализацията на държавния бюджет заплатите на работещите в софийските
Коментари Харесай

Фандъкова: Ще има заплати в софийския транспорт

До актуализацията на държавния бюджет заплатите на работещите в софийските транспортни сдружения са обезпечени, удостовери кметът Йорданка Фандъкова. В момента се заплащат единствено заплати и част от горивата.

Фандъкова изиска и обезщетения за отговорностите на градския превоз, които са в размер на 144 милиона лв., както и обезщетения за нарасналите цени на тока:

" И тази година 170 милиона лв. от бюджета на общината дадохме за поддръжка на градския превоз. Това са 36 % от личните данъчни доходи. Данъците на хората отиват в съвсем 40 % за градския превоз. Разбирате, че това пък лишава от средства други обекти.

В същото време обаче те не престават да натрупат загуби. Възложили сме им и ги направляваме за цялостна оптимизация на разноските. Те сега в действителност заплащат единствено заплати и част от горивата. Нищо друго. Направиха оптимизации и не престават да вършат оптимизация на личния състав. Има сдружения с 10 % към този момент съкращения на личния състав ", сподели Фандъкова.

В 17:00 часа с представители на транспортните общински сдружения в София ще се срещне управлението на синдиката КТ „ Подкрепа “.

Кметът на София Йорданка Фандъкова чака и методика за индексация на строителните материали от страната, с цел да може общината да се разплаща със строителните сдружения, които поддържат и ремонтират инфраструктурата в града.

Седем компании са подали заявление за преустановяване на договорите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР