До 3,5 тона моторни превозни средства ще останат на винетен

...
До 3,5 тона моторни превозни средства ще останат на винетен
Коментари Харесай

Винетки ще има и при ТОЛ системата, но електронни

До 3,5 тона моторни транспортни средства ще останат на винетен режим. Автобусите ще попаднат в границите на тол таксите, само че те извършват и обществена функционалност и по тази причина ще има по-специален режим. Винетките ще останат, само че електронни . Това съобщи районният министър Николай Нанков, съгласно който главен индивид на тол таксите ще са ТИР-овете и тежкотоварните камиони.

Нанков разяснява и градежа на Автомагистрала „ Струма” през Кресненското дефиле. Той уточни, че в посока Гърция градежът ще е по-лесен, тъй като главно се залага на рехабилитация. По-трудно ще е в противоположната посока – така наречен " синьо трасе " на " Източен вид ", който е желан от страната. Имаше компликации поради отчуждавания на парцели, посочи Нанков пред Нова телевизия

Припомняме, че през днешния ден (11 септември), от 14:00 часа в Кресна стартира публичното разискване за петте разновидността на Автомагистрала " Струма ", а от 09:00 часа – в Симитли. Кметът на Симитли Апостол Апостолов акцентира пред Нова телевизия, че разновидността " Източен вид " е най-хубав и най-важно е да има автомагистрала. Екологът Андрей Ковачев обаче предизвести, че този вид ще значи обезателна загуба на евросредства поради липса на запазване на околната среда . Трябва да има градеж отвън Кресненското дефиле, 300 млн. евро бяха отклонени за други планове, а не за Автомагистрала " Струма " – отговорни са гостите. Необходимо е пътят през Кресна да бъде местен, с цел да не бъде убита стопански общината , сподели Ковачев.

Регионалният министър изрично не се съгласи с тезата на Ковачев. Нанков съобщи, че не може да се съгласи, че автомагистралата ще е " път-убиец ", откакто се изнася половината трафик отвън дефилето. Освен това оптималната скорост ще е единствено 80 км/ч, добави министърът. До 2023 година би трябвало да бъде осъществен целият план за Автомагистрала " Струма " – подобен е аргументът на Нанков за какво автомагистралата не заобиколи напълно Кресненското дефиле. Другият мотив е, че по този начин ще е с над 800 млн. лв. по-скъпо. По разновидността " тунел " през Кресна министърът уточни, че регионът е сеизмичен.

Ангажиментът е до 2020 година да бъде напълно приключена Автомагистрала " Хемус " – от София до Варна. Може би министър председателят е имал поради, че стартираме проектирането на 90 километра на автомагистралата, като това планиране ще премине след Севлиево. Реално е в границите на мандата на това държавно управление да бъдат построени 100 километра и да останат за създаване още 150 километра, само че останалите сектори ще са в планова подготвеност – или ще са подготвени на планово равнище, или ще се строят, посочи Нанков.

В обозримо бъдеще ще стане, разумно е да има трети мост над Дунав. Така районният министър разяснява информацията за ново оборудване, като уточни два разновидността – концесия, в случай че има вложители или градеж с бюджетни средства от българския и от румънския държавен бюджет.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР