София е първият град на Балканите, в който гражданите ще

...
София е първият град на Балканите, в който гражданите ще
Коментари Харесай

София - първият град на Балканите с водороден автобус

София е първият град на Балканите, в който жителите ще могат да се възползват от тази нова технология - водороден рейс . От вторник до 20 юни, в това число, всеки един столичанин или посетител на града ще може да се вози на водородния рейс по линия 9.

Това заяви заместник-кметът по превоз в Столична община Илиян Павлов „ Много се веселя, че от София стартират „ Дните на водородната електромобилност “ в България и за следващ път София се потвърждава като пионер на такива начинания, на новите технологии, на технологиите, които вършат нашия град по-чист, по-зелен и даваме поле на развиване на тъкмо такива технологии, които може би са пиедестал на бъдещето “, сподели Павлов.
Заместник-кметът по превоз прикани жителите на столицата да се качат във водородния рейс , когато го видят . „ Пробвайте го да видите, че в действителност той не се разграничава по никакъв метод от останалите рейсове като комфорт, като устойчивост “, добави той и уточни, че единствената разлика е, че излиза единствено вода от ауспуха, както и че вози гратис.

БГНЕС

По думите му управлението на София продължава да потвърждава, че работи за възстановяване на качеството на въздуха. „ Миналата седмица обявихме капиталова стратегия за 1 милиард лв. за нови 500 транспортни средства “, напомни Павлов и употребява момента, с цел да разгласи, че новите тролейбуси ще бъдат по нов тип технология, която е хибридна, тъй че те ще могат да се зареждат до момента в който пътуват от инфраструктурата на тролейбусната мрежа.

Ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Йорданка Чобанова сподели от своя страна, че жителите ще имат неповторимата опция да се возят във водороден рейс, както и да тестват първата атомна кола в България, закупена по план на Центъра за подготвеност „ Хитмобил “, финансиран от Европейския фонд за районно развиване за интервала 2014-2020 година по Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “.


БГНЕС

„ С европейската взаимност подкрепихме и построяването на първата атомна станция, още веднъж част към „ Хитмобил “, както и построяването на атомна котловина в Стара Загора, финансирана с 8 милиона евро по Програма „ Наука и нововъведения и цифровизация за умна промяна 2021-2027 година “, добави тя.


БГНЕС

Водородните технологии в превоза, означи Чобанова, са значима стъпка към понижаване на въглеродните излъчвания и преход към чиста сила, като уточни, че те способстват за опазването на околната среда, оферират благоприятни условия за стопански напредък, за нововъведения, усъвършенстват качеството на въздуха и публичното здраве в нашите градове.

„ Зеленият водород е основен детайл в устрема на Европейски Съюз към стабилно бъдеще и декарбонизация и от значително значение за реализиране на климатична индиферентност до 2050 година

Той може да увеличи енергийната самостоятелност на Европа, като понижи зависимостта от импорт на изкопаеми горива “, сподели още тя и заключи, че „ Дните на водородната електромобилност “ са знак на уговорката на Европа към стабилно развиване, към нововъведения и към запазване на околната среда.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР