Дни преди Великден членове на сдружение “Кампании и активизъм за

...
Дни преди Великден членове на сдружение “Кампании и активизъм за
Коментари Харесай

Ядете ли яйца с код 3 в щампата?

Дни преди Великден членове на съдружие “Кампании и активизъм за животните в промишлеността ” (КАЖИ) провеждат пърформънс , разкриващ истината зад клетъчното развъждане на кокошки-носачки за яйца.

Инициаторите целят да осведомят обществото и потребителите за образа на фермите за произвеждане на яйца с клетъчно развъждане.

Към момента по данни на регистъра на БАБХ 61,1% от потенциала на фермите за кокошки-носачки у нас е за развъждане в по този начин наречените “обогатени кафези ”. Останалите употребяват различни системи – подово, свободно или био развъждане – считани за по-хуманни.

„ През последната година видяхме позитивното отношение на хората към нашата акция, част от която е и днешното събитие.

Според социологическо изследване на “Галъп интернешънъл ”, оповестено преди година, 76% от българите считат, че не е морално развъждането на кокошки в кафези, поради съществуването на по-хуманни други възможности, а за 88 на 100 изискванията на развъждане имат резултат и върху качеството на яйцата “, посочи пред Радио София Стефан Димитров , член на УС на съдружие „ КАЖИ “.

Освен измежду потребителите акцията получава отзив и в бизнес средите. Към момента към 25 корпорации, в това число и вериги супермаркети у нас са разгласили публични задължения, в които се отхвърлят от използването и продажбата на яйца с код 3 – от ферми с кафези.

Демонстрацията стартира от 16 часа .

Чуйте диалога на Антония Каменичка със Стефан Димитров.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР