Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта

...
Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: Чехия въвежда задължителна ваксинация

Дневник " следи разпространяването и резултатите от ковид по света. Карта на заболяването.

08:58Повече умряли от малария поради епидемията от COVID-1969 хиляди души (12%) повече са умряли от малария през 2020 година поради спиранията в здравното обслужване, свързани с пандемията на ковид, заяви Световната здравна организация.

Общо над 627 хиляди души, множеството в най-бедните елементи на Африка, са умрели от малария спрямо 558 хиляди през 2019 година, показва СЗО в годишния си отчет за маларията. Това е съвсем два пъти повече от формалните жертви на COVID-19 в Африка (224 хил.).

Около две трети от спомагателните смъртни случаи от малария през 2020 година се дължат на ограничаващите ограничения против ковид, довели до пробиви в предварителната защита, диагностиката и лекуването на маларията, заяви СЗО. Въпреки растежа на жертвите е избягнат най-лошият сюжет, при който се предвиждаше удвояване на умрелите от малария.

Но напъните за поддържане на здравните услуги макар провокациите означаваха, че Африка на юг от Сахара не видя удвояването на смъртните случаи от малария през 2020 година, за което СЗО предизвести, че е допустимо.

Експертите се надяват, че битката против маларията може да се усъвършенства доста след рекомендацията на СЗО през октомври за изпилзване на имунизацията на " Глаксо Смит Клайн " против малария Mosquirix, която ще бъде давана на деца в Африка. 08:47Смесването на имунизациите против COVID-19 дава по-добра защитаИмунният отговор при хора, които са получили първа доза от имунизациите против COVID-19 на " Астра Зенека " И " Бионтех " / " Пфайзер " с " Модерна " е по-висок, откри, огромно английско изследване.

" Открихме в действителност добър имунен отговор като цяло... в действителност по-висок от прага, избран от две дози ваксина на " Астра Зенека ", сподели Матю Снейп, професор в Оксфорд, управлявал изследването, наречено Com-COV2, пред Ройтерс.

Ако имунизацията на " Астра Зенека " бъде последвана от ваксина на " Модерна " или на " Новавакс ", броят на антителата и на Т-клетките е по-висок, в сравнение с с две дози " Астра Зенека ", откриват откривателите. В изследването, в което са взели участие 1070 доброволци, също се потвърждава, че една доза от имунизацията " Бионтех " / " Пфайзер ", последвана от " Модерна " или " Новавакс ".

Резуртатите са добра вест изключително за страните с по-ниски приходи, които не могат да си обезпечат задоволително необятно портфолио от ваксини, прибавя Ройтерс.

 Коронавирусът по света: Чехия вкарва наложителна имунизация
© Associated Press

08:35Чехия вкарва наложителна имунизация за медици и възрастниЧехия ще имунизира наложително здравните чиновници, служителите на реда, военните и навършилите 60 година против COVID-19, заяви здравният министър Адам Войтех, представен от Ройтерс.

В страната, където първите талази на инфекцията минаха извънредно тежко, броят на ваксинираните е по-нисък от междинните в Европейски Съюз и управляващите оповестиха, че мярката цели понижаване на натиска върху лечебните заведения.

" И други страни потеглят по този път. Това е наклонност, която ще стане водеща в Европа ", сподели Войтех.

Съседна Австрия вкара наложителна имунизация за всички жители от 1 февруари. По данни на европейската здравна организация 59.6% от чешкото население е изцяло имунизирано.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР