Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Държавата обяви конкурс за представителя й в "Лукойл Нефтохим Бургас"

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Министърът на енергетиката Румен Радев разгласи конкурсна процедура за избор на представител на страната в Надзорния съвет на " Лукойл Нефтохим Бургас " АД, заяви ведомството. За длъжността може да бъде определен български жител или жител на Европейски Съюз, на страна - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство или на Конфедерация Швейцария.

Малко преди депутатите да излязат в лятна почивка по неотложност да бъде заменен сегашния представител на страната в компанията Красимир Първанов, за който нееднократно е казвано, че в никакъв случай не е показал отчет за активността си.

Кандидатите следва да имат висше обучение, степен " магистър " в една от следните професионални области: " Социални, икономически и правни науки ", " Технически науки ", " Природни науки, математика и информатика ". От тях се изисква също не по-малко от 8 години опит на управителна позиция на компания в региона на енергетиката, преработката на петрол и производството на нефтопродукти и инженерната химия. Добрата известност и компетенциите в региона на стратегическото обмисляне или финансовия мениджмънт са другите критерии за асортимент на претендентите.

Конкурсът ще се организира в три стадия: инспекция на допустимостта на претендентите, документално показване на идея за практикуване на правата на страната и устно изявление.

Документи за присъединяване в състезанието се одобряват в Министерството на енергетиката до 31 август в това число.

" Лукойл Нефтохим Бургас " АД е акционерно сдружение с двустепенна система на ръководство. Държавата, посредством Министерството на енергетиката, е собственик на една акция, клас А, с особени права. Министърът на енергетиката упражнява правата на страната посредством собствен представител в Надзорния съвет на сдружението.Първанов зае поста представител на страната без заплащане през май 2017 година, когато беше заместник-министър на енергетиката. През март 2019 година той бе освободен от зам.министерския пост, откакто името му излезе измежду властимащите с покупка на първокласни жилища на подозрително ниски цени, само че остана представител на страната в рафинерията.

Преди година, само че по не напълно известна причина това не се случи. При първото държавно управление на Бойко Борисов той попадна във фокуса на публичното внимание, откакто в качеството си на началник на НЕК подписа анекс №12 към контракта за АЕЦ " Белене ", който по-късно оказа помощ на съветската неустойки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР