Днес времето ще се задържи облачно, а в източната половина

...
Днес времето ще се задържи облачно, а в източната половина
Коментари Харесай

Остава облачно и дъждовно

Днес времето ще се задържи облачно, а в източната половина от страната ще има и превалявания от дъжд, обилни по количество тук-там в Родопите и крайните южни и източни региони, съобщи Българска национална телевизия. Причината за предстоящите превалявания у нас е средиземноморски циклон, който минава през Балканския полуостров.

Сутринта в Североизточна България ще има условия за поледици. В Западна България ще има най-вече ръмежи, преди обяд на доста места и мъгли. Минималните температури ще са сред 0° и 5°, а оптималните - сред 3° и 8°, малко по-високи в крайните южни региони. Ще духа слаб североизточен вятър, вечерта ще се ориентира от северозапад.

Облачно и дъждовно ще бъде времето по Черноморието. Ще духа до сдържан източен вятър. Максимални температури - сред 8 и 10 градуса. Вълнението на морето ще бъде едва.

Облачността и в планините ще е забележителна, ще бъде и мъгливо, а в източната половина от страната ще има и превалявания от дъжд. В Родопите, Странджа и Сакар се чакат обилни количества.

В масивите от Западна България преваляванията ще са слаби, над 1600 метра ще са от сняг. Преди обяд вятърът ще е южен, до края на деня ще се ориентира от северозапад.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР