Kораб за насипни товари, притежаван от Гърция, е бил атакуван

...
Kораб за насипни товари, притежаван от Гърция, е бил атакуван
Коментари Харесай

Хусите удариха гръцки кораб в Червено море

Kораб за насипни товари, притежаван от Гърция, е бил нападнат от йеменските хуси, до момента в който е пътувал на север в Червено море. Това са съобщили от английската компания за морска сигурност Ambrey в четвъртък, представени от " Ройтерс "

Сигналите на кораба са спрели на 118 морски благи източно от Масава, Еритрея, когато е пътувал от Мормугао, Индия, с дестинация Суец, Египет, се споделя в изказване на компанията, в което не се показва името на кораба.

" Предполагаемият удар срещу  кораба беше съобразено със декларираното желание на хусите. Езикът им не демонстрира, че те настояват, че са развалили кораба. Към момента събитието не е било доказано. "
 Хусите провели 6 интервенции в Червено море и Индийския океан
Хусите провели 6 интервенции в Червено море и Индийския океан

Ударили американски самолетоносач, американски унищожител и три кораба

Йеменските хуси организираха военни интервенции против три кораба в Червено море и Арабско море, сподели в сряда военният представител на групата Яхия Сари.

Два от корабите, Roza и Vantage Dream, са били атакувани в Червено море с редица ракети и дронове, сподели Сари в телевизионна тирада.

Третият транспортен съд, американският транспортен съд Maersk Seletar, е бил нападнат в Арабско море с голям брой дронове , добави Сари.

Припомняме, че последно хусите оповестиха, че са провели 6 интервенции в Червено море и Индийския океан.

Те са били  срещу американски самолетоносач, американски унищожител и три кораба в Червено море и Индийския океан.
 Хусите мъстят за ударите на Съединени американски щати с офанзива по американски самолетоносач
Хусите мъстят за ударите на Съединени американски щати с офанзива по американски самолетоносач

Изстреляни са ракети против кораба " Айзенхауер " в Червено море

На 31 май Сари съобщи, че нападението против " Айзенхауер " При шест удара на Вашингтон и Лондон бяха убити 16 души, а 41, в това число цивилни, бяха ранени.

Атаките против провинция Ходейда са били осъществени против пристанището в Салиф, радиосграда в квартал Ал-Хок, лагер Галифа и две къщи.

Американската и английската войска показаха, че са нанесли удари против цели на хусите в Йемен, с цел да възпрат екстремистите от по-нататъшно спиране на корабоплаването в Червено море.

Централното командване на Съединени американски щати заяви, че американските и английските сили са блъснали 13 цели в следените от бунтовниците региони на Йемен.

осъди ударите като " нарушавания на суверенитета и териториалната целокупност на Йемен, интернационалните закони и правата на индивида ".

Йеменските бунтовници управляват огромна част от Йемен и настояват, че действатдокато Израел и " Хамас " водят война в Газа. От ноември насам те неведнъж нанесоха удари с дронове и ракети в Червено море, протока Баб ел Мандеб и Аденския залив.

Това принуди редица търговски превозвачи да пренасочат корабите сиче войната сред Израел и " Хамас " може да се популяризира и да дестабилизира Близкия изток.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР