Днес централната банка на Турция остави основния си лихвен процент

...
Днес централната банка на Турция остави основния си лихвен процент
Коментари Харесай

Централната банка на Турция остави лихвите непроменени за шеста поредна сесия

Днес централната банка на Турция остави главния си лихвен % неизменен за шеста поредна сесия, заяви немското издание Finanznachrichten.

Комитетът по паричната политика, управителен от шефа Мурат Четинкая, резервира лихвения % без смяна от 24%. Решението беше в сходство с упованията на икономистите. Предишната смяна в курса беше голямото нарастване през септември предходната година. „ Факторите, влияещи върху инфлацията, ще бъдат деликатно следени и ще бъде решена паричната позиция да се поддържа инфлацията в сходство с целевия път “, обявиха от банката. Трябва да се подчертае, че всевъзможни нови данни или информация могат да накарат Комитета да преразгледа своята позиция, прибавиха още от финансовата институция.

Банката реши да резервира актуалната си парична политика, с цел да ограничи рисковете за ценовото държание и да ускори процеса на дезинфлация. Позовавайки се на последните данни, централната банка съобщи, че наклонността на ребалансиране в стопанската система продължава.

Икономическата интензивност е в застой, частично заради затегнатите финансови условия, до момента в който външното търсене демонстрира относителна мощ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР