Днес спекулантите, които са заели шорт Биткойн позиции и други

...
Днес спекулантите, които са заели шорт Биткойн позиции и други
Коментари Харесай

Биткойн: Ликвидациите на шорт позиции нарастват на фона на отскока на крипто пазара

Днес спекулантите, които са заели шорт Биткойн позиции и други криптовалути, търпят загуби, защото пазарът означи забележителен скок.

Този скок докара до многочислени ликвидации на тези шорт позиции, защото Биткойн и неговите аналози се възвръщат след интервал на ниска интензивност.

През последните 12 часа крипто пазарът нарастна с повече от 5%, привличайки $65 милиарда назад в пространството. Вследствие на това бяха премахнати почти $155 милиона, най-вече от мечи позиции.

Отскокът на криптопазара докара до удивително нарастване от 5.2% през последните 24 часа, отбелязвайки едно от най-големите дневни придвижвания през последните месеци.

Общата пазарна капитализация доближи $1.17 трилиона, изкачвайки се от най-ниското равнище в границите на деня от $1.10 трилиона преди към 12 часа.

Въпреки че загубите, понесени от спада на пазара, повлиян от дейностите на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на 14 юни, са възобновени, дълготрайната вероятност към момента сочи интервал на консолидация и търговия в диапазон на пазара.

По данни на Coinglass през последните 24 часа са осъществени ликвидации на обща стойност $155 милиона, като почти 80% от тези ликвидации са произлезли от шорт позиции.

Това придвижване на пазара следва подаването на разнообразни заявки за спот Биткойн ETF от огромни финансови институции като BlackRock и WisdomTree.

Освен това се започват крипто тържища от Fidelity, Schwab и Citadel, което поражда съмнения за координирани старания, защото SEC подхваща дейности против Coinbase и Binance.

Към момента на писане на публикацията BTC се търгува на цена от към $30,000.

Въпреки интервала на условен застой, Биткойн завоюва впечатляващите 15% през последната седмица, като по-голямата част от нарастването се случи в днешния скок.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР