ARK Invest и 21Shares наскоро направиха значителни корекции в предложението

...
ARK Invest и 21Shares наскоро направиха значителни корекции в предложението
Коментари Харесай

ARK Invest и 21Shares се отказват от стейкинг плановете си за Етериум ETF

ARK Invest и 21Shares неотдавна направиха обилни корекции в предлагането си за спот Етериум ETF, по-специално премахвайки проектите за стейкинг на трети страни.

Тази смяна беше открита в последното им заявление , подадено в петък, 10 май. В предходната версия имаше категорично споменаване на стейкинг на част от активите на фонда посредством доверени снабдители, с очакване за приемане на награди в Етериум . Въпреки това, тази уговорка явно липсваше в обновеното показване, което провокира спекулации по отношение на аргументите зад тази смяна.

Едно правдоподобно пояснение за тази трансформация е, че фирмите реагират самодейно на евентуална противоположна връзка от Комисията за скъпи бумаги и тържища (SEC). Предвид строгия регулаторен контрол на SEC, изключително във връзка с нови финансови принадлежности като ETF за криптовалута, не е извънредно претендентите да уточняват предложенията си въз основа на предстоящи опасения или мнения от регулаторите. Като адресират превантивно вероятни проблеми, ARK Invest и 21Shares може да се стремят да рационализират процеса на утвърждение за своя Етериум ETF.

Въпреки тези промени, ARK Invest и 21Shares остават ангажирани с главната си цел да предложат на вложителите директна експозиция към Етериум посредством ETF. Тяхното взаимно заявление съставлява в съгласие изпитание да се употребява възходящият интерес на вложителите към криптовалутите, изключително ETH, който е необятно считан за водеща блокчейн платформа с разнородни приложения отвън това да е просто цифрова валута.

Предложеният Етериум ETF е предопределен да даде на вложителите комфортен и контролиран метод за достъп до пазара на ЕTH, без затрудненията, свързани с притежаването и съхранението на главния актив. Като употребява инфраструктурата на одобрени финансови институции и тържища, като Cboe BZX Exchange, борсово търгувания фонд има за цел да предложи на вложителите прочут и приближен капиталов инструмент за присъединяване в евентуалния напредък на алткойна.

Все отново, макар оптимизма към евентуалното утвърждение на Етериум ETF, последните развития демонстрират, че регулаторните спънки остават обилни. Докато спот Биткойн ETF-ите получиха утвърждение по-рано през годината, вероятността за Етериум ETF наподобява по-малко сигурна.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР