Днес ще се задържи много ветровито, по северните склонове на

...
Днес ще се задържи много ветровито, по северните склонове на
Коментари Харесай

Бурно и ветровито ще е времето днес

Днес ще се задържи доста прохладно, по северните скатове на планините ще духа плевел и стремителен южен вятър – фьон. Това заяви за Агенция " Фокус “ дежурният синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология Боряна Маркова. Облачността ще е променлива по-значителна над планините и тук-там, основно по южните им скатове, ще превали. Вечерта над западните региони ще се заоблачи и ще завали дъжд, в крайните северозападни региони – натоварен. Температурите остават високи, оптималните – сред 16° и 21°, в регионите с фьон - и по-високи, в София – към 18°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще бъде прохладно със мощен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 15° и 20°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

В планините ще е доста прохладно. Ще духа мощен и плевел, по откритите елементи и ураганен вятър от юг-югозапад. Облачността ще е променлива, постоянно забележителна и основно по южните елементи ще има краткотрайни превалявания от дъжд, над 2000 метра - от сняг. Максималната температура на 1200 метра ще е към 10°, на 2000 метра – към 2°.

Атмосферното налягане ще се задържи доста по-ниско от междинното за месеца.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР