Днес Себастиан Фетел бе най-разочарованият човек на пистата "Марина Бей".

...
Днес Себастиан Фетел бе най-разочарованият човек на пистата "Марина Бей".
Коментари Харесай

Фетел разочарован след провала в Сингапур

Днес Себастиан Фетел бе най-разочарованият човек на пистата "Марина Бей ". Лидерът на Ферари безусловно подари успеха на главния си съперник за купата през 2017 година Люис Хамилтън от Мерцедес. Себастиан и съотборникът му Кими Райконен напуснаха конкуренцията за Гран При на Сингапур, в която имаха огромно преимущество в скоростта против Мерцедес още след старта.

Фетел и вторият Макс Верстапен стартираха добре, само че на прекъсването за първи завой последва офанзива от страна на Райконен. Финландецът направи най-хубавия старт от водачите и по този начин и тримата нападнаха първи завой дружно, само че още на правата последва всеобща злополука сред трите болида.

"Нямам визия какво се случи при самия случай. Аз имах преимущество на старта и се движех пред Верстапен. Преди прекъсването за първи завой трябваше да се изнеса пред Макс, само че в този миг не знаех, че Кими е направил толкоз добър старт и се е изравнил с него от другата страна. Нямаше по какъв начин да го видя и бях сигурен, ще има място за всички да минем без проблеми. В противоположен случай нямаше никаква логичност да пожертвам толкоз ", описа след случая Фетел.

"Сезонът не е завършил и битката за купата към момента е жива. Няма да се предам до финала. Да, доста съм отчаян от изпуснатия късмет за победа през днешния ден, само че това е моторният спорт и всички ние живеем по този метод още от деца, състезавайки се с картинги. Искам да се извиня на тима, които приготвиха извънредно бързи болиди за мен и Кими. Предадохме ги и в края на деня останахме с нула точки. Трябва да забравим този уикенд и от на следващия ден да работим още по-концентрирано за идващото съревнование ", приключи германецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР