Днес потвърдихме пред пенсионерите ангажимента си да внесем отново отхвърления

...
Днес потвърдихме пред пенсионерите ангажимента си да внесем отново отхвърления
Коментари Харесай

Пенсионерите готвят нов мощен протест

Днес потвърдихме пред пенсионерите уговорката си да внесем още веднъж отхвърления от ръководещите Закон за възрастните хора.

Това съобщи по време на брифинг водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Внесохме го при започване на мандата, беше отритнат, само че ние считаме, че той е извънредно нужен и подсигурява една спокойна обществена среда, социализация, присъединяване на възрастните хора в публичния живот на бълггария. Ще осъществим и това тяхно очакване “, разяснява тя.

Левицата през днешния ден се срещна с представители на пенсионерите, като на срещата били разисквани техните претенции. Огранизациите от своя страна оповестиха, че готвят нов мощен митинг, тъй като хората желаят да се усъвършенства животът им. А новият митинг ще предходи приемането на бюджета.

„ Вчера на митинга на пенсионерските организации беше насочен апел към нас политиците с съответни претенции за разрешване на извънредно наболели проблеми на възрастните хора “, изясни Нинова.

Според ръководителя на социалистите е безусловно необходимо обществото, държавното управление и всички да се погрижим за възрастните хора на България, които „ живеят в мизерия и чиито пенсии не стигат за съществени житейски потребности “.

Нинова съобщи, че е стихотворец ангажимент в различния бюджет, който социалистите приготвят, да се внесе преизчисляване на всички пенсии с различен размер на междинния застрахователен приход.

„ Пенсиите не са преизчислявани от 2008-а година. Тогава го направи държавното управление на Българска социалистическа партия. Вече 10 години не са пипани, а животът се оскъпи доста за тези 10 години. Така че те са във физическа неспособност към този момент да живеят с тези средства “, счита Нинова.

По думите ѝ пари в страната има.

„ Пари има, значимо е какви цели си слага един политик за тези пари. А за нас грижата за възрастните хора е един от главните цели “, изясни водачът на Българска социалистическа партия.

Според левицата решенията на проблемите би трябвало да станат с съответни ограничения.

Възрастните хора считат, че пенсионерите са търсени единствено преди изборите като електорат. А след това никой не извършва нищо от обещаното. Хората постоянно се съмняват и в политическата воля.

„ Ние като партия поемаме техните претенции да бъдат облечени в законодателна форма. Надявам се това е сериозен мотив, че не ги използваме, а вършим работа “, безапелационна бе Нинова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР