Днес, по време на изложението IAA в Мюнхен, Hyundai Motor обяви,

...
Днес, по време на изложението IAA в Мюнхен,
Hyundai Motor обяви,
Коментари Харесай

Hyundai ще продава само изцяло електрически автомобили в Европа

Днес, по време на ревюто IAA в Мюнхен, Hyundai Motor разгласи, че компанията ще преустанови продажбата на коли, оборудвани с мотор с вътрешно горене, в Европа от 2035 година. Успоредно с този анонс, от компанията споделят проекта си за трансформирането на компанията във въглеродно неутрална до 2045 година.

"Според нашата корпоративна визия Progress for Humanity, Hyundai Motor е решена да направи правилното нещо за света ", коментира Джей Чанг, президент и изпълнителен директор на Hyundai Motor Company. "Климатичната промяна е неуспоримо предизвикателство, което би трябвало да притегли възможно най-бързо вниманието на всички. Hyundai Motor се ангажира да се трансформира във въглеродно неутрална по повод на глобалните си артикули и действия до 2045 година, като ние ще създадем вложения в чист превоз и екологични енергийни решения за постигането на по-добро и устойчиво бъдеше за всички ".

Според тактиката на Hyundai, компанията си поставя за цел постигането на 30% пазарен дял на напълно електрическите си автомобили в световен мащаб до 2030 тодина. Делът на 100% електрическите, в това число и водородните, се чака да доближи 80% до 2040 година.

От 2035 година, Hyundai ще продава единствено изцяло електрически коли в Европа, а до 2040 година, всички модели с ДВГ ще изчезнат от главните пазари на марката.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР