Днес, петък 13-и, депутатите се събират в Народното събрание, за

...
Днес, петък 13-и, депутатите се събират в Народното събрание, за
Коментари Харесай

Гласуват първия вот на недоверие срещу кабинета

Днес, петък 13-и, депутатите се събират в Народното събрание, с цел да гласоподават първия избор на съмнение против държавното управление. 

Край на дебатите: Гласуват вота на съмнение в петък 13-и

Припомняме, че в четвъртък се организира изключително съвещание в Народно събрание, където депутатите организираха яростни диспути за вота на съмнение.

Според правилника за работа на Народно събрание самото гласоподаване на плана на решение се организира не по-рано от 24 часа след привършване на разискванията.

Вотът се счита за сполучлив, когато за него са дали своят вот повече от половината от всички народни представители. При отменяне на предложение за съмнение на Министерския съвет ново такова на същото съображение не може да бъде направено в идващите 6 месеца. Искането за оставка на кабинета поради бранш " Енергетика “ беше импортирано предходната седмица с подписите на 72 народни представители от " Възраждане “, " Българска социалистическа партия за България “ и " ИТН “.

" Да употребявате избор на съмнение като част от предизборната ви акция, демонстрира предизборна отпадналост ", обърна се към вносителите на вота на съмнение съпредседателят на парламентарната група на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) Кирил Петков по време на дебатите в пленарната зала.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова насочи остри рецензии към властта. " Вървите към закриване на въглищните централи. Всичко розови думи " умерено, няма проблеми " - докажете ни ги с цифри ", съобщи Нинова.

Според нея съсипването на българската енергетика е почнало от ГЕРБ.

След няколко часа диспути Росен Желязков закри съвещанието и насрочи гласуването за през днешния ден, петък 13-и от 15 часа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР