Днес отбелязваме Световния ден на хемофилията. За 5-та поредна година

...
Днес отбелязваме Световния ден на хемофилията. За 5-та поредна година
Коментари Харесай

Отбелязваме Световния ден на хемофилията

Днес означаваме Световния ден на хемофилията. За 5-та поредна година Българската асоциация по хемофилия провежда велопоход " Заедно ", който се организира в 5 града в страната - София, Пловдив, Плевен, Варна и Бургас.

Освен велопохода, във връзка 17-ти април обичайно се провежда осведомителна акция в обществените мрежи, кръгла маса за проблемите на пациентите, както и осветление в алена светлина на значими обекти в страната.

Чрез всичките си планове и обществени начинания Асоциацията работи в посока отбрана на правата и ползите на пациентите, акцентирайки на правилото, че благодарение на модерно лекуване и обществена поддръжка, ние можем да бъдем ЗАЕДНО, равностойно интегрирани – част от едно разрастващо се съвременно общество.

Хемофилията е наследствено излъчено генетично заболяване, което намалява способността на тялото да съсирва кръвта, резултатът от което е по-продължителни кръвоизливи при пострадване, елементарно появяване на синини и повишен риск от вътрешни кръвоизливи в ставите и/или мозъка.

Сърдечни благодарности на всички, които, без значение от неприятното време, демонстрираха своята поддръжка и съпричастност към пациентите с хемофилия!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР