Днес Министерството на земеделието обявява конкурс за студент, който да

...
Днес Министерството на земеделието обявява конкурс за студент, който да
Коментари Харесай

Търсят с конкурс студент за съветник на земеделския министър

Днес Министерството на земеделието афишира конкурс за студент, който да бъде назначен за консултант в политическия кабинет. Той ще бъде пълновръстен член на екипа на земеделския министър Явор Гечев и ще взе участие в решаването на наболели въпроси в бранш „ Земеделие “, оповестиха от агроведомството.

В състезанието могат да аплайват студенти, обучаващи се в земеделски или лесовъдни посоки в университетите в страната. С определените претенденти ще се организира в допълнение събеседване, с цел да бъдат оценени лидерските им качества, уменията им за водене на договаряния и работа в екип.

Желаещите да вземат участие би трябвало да изготвят къса концепция/предложение за справяне с един от двата проблема в бранша -  кризата с дървата за огрев или защитата на българските зърнопроизводители в подтекста на засиления внос на зърно от Украйна. Предложенията би трябвало да бъдат ясно обосновани, реалистични и да се посочат положителни практики.

Въвеждането на нововъведения, на действия за запазване на околната среда, разкриването на работни места и включването на младежи и хора от уязвими групи ще носят спомагателни точки на участниците.

Важно е студентите да попълнят заявление, което да съдържа: имена и данни на претендента, малко показване и претекстове за присъединяване в състезанието, както и изложение на концепцията за решение на един от избраните проблеми.

Кандидатите ще могат да подават своите документи за присъединяване до 9 септември 2022 година, в това число, на e-mail: [email protected];

Всички условия за присъединяване в състезанието, включително пример на заявката за присъединяване, тематиките и критериите за оценка, са оповестени на страницата на МЗм: https://www.mzh.government.bg/bg/ministerstvo/aktualno/. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР