Днес Магистратският съд на Таганския район в Москва наложи глоба

...
Днес Магистратският съд на Таганския район в Москва наложи глоба
Коментари Харесай

Airbnb е глобена с 2 милиона рубли за отказ да предостави данните на руснаци

Днес Магистратският съд на Таганския регион в Москва наложи санкция в размер на 2 млн. рубли на компанията Airbnb за отхвърли ѝ да локализира данните на руснаци в Русия, заяви сътрудник на ТАСС.

Дружеството, което дава услуги за търсене на жилища и краткосрочни частни наеми, е прието за отговорно по член 13.11 от част 8 на Административния кодекс на Русия (неизпълнение на задължението на оператора при събиране на персонални данни да обезпечи записването, систематизирането, натрупването, съхраняването на персонални данни на съветски жители благодарение на бази данни, ситуирани в Русия). " Да наложи на Airbnb Inc. санкция в размер на 2 милиона рубли ", се споделя в правосъдното решение. Изслушването по делото се организира в отсъствието на представители на сдружението.

По-рано редица задгранични компании бяха санкционирани по отношение на отхвърли да дават данни. По-специално на Гугъл, която продължава да употребява центрове за данни, ситуирани в Съединени американски щати и Европейския съюз, с цел да съхранява персонални данни на съветски интернет консуматори, беше наложена санкция от 3 милиона рубли за първи път и 15 милиона рубли за повторно. Twitter, Фейсбук и WhatsApp също бяха санкционирани с общо 36 милиона рубли за отвод да локализират данни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР