Полигонът за изпитания на ловни кучета, работещи на дива свиня,

...
Полигонът за изпитания на ловни кучета, работещи на дива свиня,
Коментари Харесай

Състезание на ловни кучета в гатера край Кресна, трицветно гонче Батур -победител



Полигонът за тествания на ловни кучета, работещи на дива свиня, край град Кресна, благосъстоятелност на ЛРС “Синаница “ дава чудесни условия за осъществяване на районни и национални тествания в тази категория.

Хубавото време и положителните условия за конкуренцията разрешиха на 42 гончета, водени от своите стопани от разнообразни сдружения от страната – Гоце Делчев, Перник, Радомир, Баня, Благоевград, Дупница, Струмяни, да покажат моментната си форма по разкриване и облайване на дивата свиня в полигона.


Състезанието беше отдадено и на 140 години Организирано ловно придвижване в България, което се които се означават през 2024 година Съдийската бригада от София в състав Георги Младенов и Иван Маринов обясниха на участниците в надпреварата разпоредбите, по които се организира конкуренцията и критериите за оценяване уменията на кучетата при намирането на дивото прасе в гатера и последващото негово облайване.


Публиката от ловци и фенове на ловни страсти, събрали се в м. “Влашка чешма ”, усетиха динамичността на надпреварата и обилно приветстваха изявите на най-хубавите гончета.

След оспорваната конкуренция съдийската бригада разгласи призьорите в тестването.


Най-добре се показа трицветното гонче Батур на ловеца Юсуф Косин от ЛРС-Гоце Делчев. Негови подгласници надлежно на второ и трето място станаха трицветното гонче Лиско на Исмаил Гарип също от ЛРС-Гоце Делчев и Чара на Любомир Чалтънов от ЛРС-Кресна. Призовата шестица допълват кучетата на Велизар Стоянов, Калоян Котев и Тахир Хаит.

съревнование кресна
Победителите за Купа “Синаница ” получиха грамоти, медали и по един чувал гранулирана храна за кучета, дарени от ветеринарната клиника в Струмяни на доктор Борис Андреев и компания „ Хепи Дог ”- София.

Организаторът на надпреварата Димитър Янев, експерт по лова в ЛРС “Синаница ” – Кресна, благодари на участниците в надпреварата и даде обещание, че ще се организират и други надпревари по разнообразни мотиви.

Кузман Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР