Днес е първият задължителен държавен зрелостен изпит от сесията август–септември

...
Днес е първият задължителен държавен зрелостен изпит от сесията август–септември
Коментари Харесай

7720 зрелостници се очакват на поправителната матура по БЕЛ

Днес е първият наложителен държавен зрелостен изпит от сесията август–септември – по български език и литература, на следващия ден е вторият – по предмет по желание или по специалност за професионалните паралелки. Тези изпити се поставят от зрелостници, които не са били позволени на минали сесии, които по някаква причина са ги пропуснали или са получили слаба оценка при предходно явяване.

Матурите стартират в 8.30 ч. На всички изпити, като се изключи този по специалност, се написа с черен химикал. Зрелостниците би трябвало да бъдат в изпитните зали най-малко 30 минути по-рано, да носят документ за идентичност и служебната записка за допускане.

Днес е първият изпит от сесията август-септември– по БЕЛ. За втората матура,зрелостниците избират между24 предмета, в които влизат и другите равнища на непознатите езици. Също на следващия ден от 8.30 ч. е и изпитът за придобиване на професионална подготовка в частта му по доктрина на специалността, за който заявките са над 2 800.

996 зрелостници са поискали да се явят и на трета матура. Тя към този момент е по избор и ще е на 29 август. Максималният брой точки на всеки от изпитите е 100, като от тази година те се считат за издържани при най-малко 30 точки.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР