dnes.bgМузеите в страната ще бъдат отворени за организирани ученически посещения

...
dnes.bgМузеите в страната ще бъдат отворени за организирани ученически посещения
Коментари Харесай

Музеите отварят врати за неучебния 28 октомври

dnes.bg

Музеите в страната ще бъдат отворени за проведени училищен визити на 28-и октомври, понеделник, който поради локалните избори е разгласен за неучебен, само че присъствен.  Част от тях ще бъдат със свободен вход, а в други таксите ще бъдат минимални, оповестиха от Министерството на образованието.

В деня след първия тур на вота учениците ще могат да прегледат гратис музеите и Ботаническата градина към Българската академия на науките, както и институтите ѝ.

От Сдружението на общините ще предлагат да се дефинират алегорични такси за посещаване на общинските културни институции. За това са се разбрали министрите на образованието и на културата, Сдружението и Българска академия на науките.

В понеделник шефовете на учебните заведения ще могат да провеждат за учениците спортни прояви, действия по ползи, визити на музеи, галерии, театри или други културни институции, както и на компании и предприятия за кариерно насочване на децата.

Директорите имат право да изберат да се организира и естествен образователен развой.

Заместник-министърът на образованието Таня Михайлова изясни, че няма нормативно съображение, което да споделя, че денят след изборите би трябвало да бъде наложително неучебен, написа БНР.

" Решението, което предлагаме на шефовете да вземат, да намерят най-хубавата организация за учебно заведение, е добра опция учениците да излязат от класните стаи и да посетят музеи и изложения, както и да посетят разнообразни предприятия, предвид на кариерно насочване ", посочи тя. Най-честите проблеми са с подаването на данни, свързани с заплащането на градска такса.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР