Днес, 1 април от 11.00 часа Екопарк-Варна ще отбележи Международния

...
Днес, 1 април от 11.00 часа Екопарк-Варна ще отбележи Международния
Коментари Харесай

Екопарк кани варненци на разходка с беседа за Международния ден на птиците

Днес, 1 април от 11.00 часа Екопарк-Варна ще означи Международния ден на птиците.

Гост ще бъде Михаил Илиев от Българското сдружение за отбрана на птиците, a Екопарка кани всички искащи да се причислят.

На сказка измежду природата, орнитологът ще показа забавни обстоятелства за видовото многообразие на птиците в България, природозащитния им статус и ограниченията за тяхното запазване. На обзорна разходка в Екопарка, посетителите ще имат опция да следят типични представители за нашите географски ширини и да получат любопитна информация за техните местообитания и миграция.

Международният ден на птиците е един от „ най-старите ” празници от екологичния календар. Чества се по силата на Конвенцията за отбрана на редките птици, призната на 19 март 1902 година в Париж, Франция и влезнала в действие от 6 декември 1906 година

114 са орнитологично значимите места в България. Те са оповестени от интернационалната природозащитна организация BirdLife International като места от международно или районно значение за запазване на птиците. Над 400 типа птици са регистрирани в страната ни, като някои от тях се срещат единствено тук. Над българското Черноморско крайбрежие минава един от основните направления на миграция на птиците от Европа към Африка - Виа Понтика.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР