Длъжни сме да спазваме действащото законодателство за лекарствените продукти в

...
Длъжни сме да спазваме действащото законодателство за лекарствените продукти в
Коментари Харесай

Дариткова: Кой ще носи отговорност при усложнения от руската ваксина?

„ Длъжни сме да съблюдаваме настоящото законодателство за лекарствените артикули в хуманната медицина, което не разрешава препарати, резултат от биотехнологии и за ваксинопрофилактика, да минат през национална ускорена процедура по утвърждение. Такава процедура би трябвало да бъде единствено централизирана от Европейската организация по медикаментите “.
Това съобщи ръководителят на здравната комисия в Народното събрание и народен представител от ГЕРБ доктор Даниела Дариткова,.
 Сериозен спор за съветската ваксина против ковид в Народното събрание Сериозен спор за съветската ваксина против ковид в Народното събрание
Депутатите се събраха за финален работен ден. Българска социалистическа партия влязоха в зала, като само Движение за права и свободи останаха правилни на традицията да не обезпечават кв...
Д-р Дариткова разкритикува предлагането на левицата България да си набави съветската ваксина против ковид „ Спутник V ”, защото тя няма утвърждение от европейските институции.
„ Ние предлагаме българското държавно управление да се ангажира с повече артикули за ваксинопрофилактика, само че когато те са минали наложителните процедури, които Европейската организация по медикаментите изисква, с цел да се потвърди тяхната сигурност. Това е главното. Ние би трябвало да подсигуряваме на българските жители освен задоволително количество, само че и задоволително качество на препаратите “, уточни тя.
„ Чия ще е отговорността, в случай че в Народното събрание престъпим разпоредбите и осигурим ваксини посредством непосредствено преговаряне с съветската страна, без те да са минали съответните процедури на изпитване? Ако се получат затруднения, кой ще носи отговорност? “, попита доктор Дариткова, представена от БГНЕС.
Тя акцентира, че ГЕРБ по принцип поддържа духа на предлагането на Българска социалистическа партия страната ни да обезпечи задоволително количество ваксини, в това число и създадени отвън Европейски Съюз, само че те би трябвало да са получили съответното утвърждение от Европейската организация по медикаментите.
 Българска социалистическа партия: Не се фиксираме в съветската ваксина, а върху опцията да бъдат импортирани легализирани такива Българска социалистическа партия: Не се фиксираме в съветската ваксина, а върху опцията да бъдат импортирани легализирани такива
Не се фиксираме в съветската ваксина, а върху опцията да бъдат импортирани легализирани ваксини и да помогнем на българските жители....
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР