Джоди Фостър, която все по-често остава зад камерата, ще снима

...
Джоди Фостър, която все по-често остава зад камерата, ще снима
Коментари Харесай

Джоди Фостър снима филм за кражбата на века

Джоди Фостър, която все по-често остава зад камерата, ще снима филм за похищението на Джокондата в Лувъра, като сюжетът е основан върху книгата на Сеймур Рейт „ Денят, в който откраднаха Мона Лиза “. Зад плана застава студиото Los Angeles Media Fund.

„ Произшествието се случва през 1911 година и точно то трансформира „ Мона Лиза “ на Леонардо да Винчи в безспорна звезда “, разяснява шефът на LAMF Джефри Сорос.

Според наблюдаващи в Холивуд бъдещият филм ще бъде в духа на „ Аферата Томас Краун “, само че ще звучи даже сатирично, защото ще разкрива най-много антигероите, забъркани в закононарушението. Както се знае, Да Винчи рисува „ Мона Лиза “ през 1503–1505-а, като се счита, че дамата, театралничила на гения, Лиза Герардини, е брачна половинка на търговец на коприна. Творбата е изнесена от Лувъра на 21 август 1911 година от италианския художник и декоратор Винченцо Перуджа, който е чиновник на именития музей. На този ден е било затворено и всички са решили, че „ Мона Лиза “ е отишла в ателието за разчистване. Според медиите от това време Перуджа е желал да върне шедьовъра в родината на неговия създател, защото е надълбоко уверен, че Франция нелегално има Джокондата. Това обаче напълно не е по този начин, защото Леонардо прекарва последните три години от живота си във Франция и подарява „ Мона Лиза “ на Франсоа Първи, по чиято кралска покана сменя местожителството си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР