Дистанционната форма на работа вероятно ще изтрие 800 милиарда долара

...
Дистанционната форма на работа вероятно ще изтрие 800 милиарда долара
Коментари Харесай

Хоум офисът изтрива 800 млрд. долара от пазара на бизнес сгради

Дистанционната форма на работа евентуално ще изтрие 800 милиарда $ от пазарната стойност на офис постройките в огромните международните градове до 2030 година Това демонстрира изследване на консултантската компания McKinsey, извършено в девет града, оповестени за „ суперзвезди “ (бел. ред. –  несъразмерен дял от международния градски брутен вътрешен продукт) в бранша.

Резултатите демонстрират, че търсенето на офис пространства ще намалее с 13% през 2030 година спрямо равнищата от 2019 година Градовете, които обгръща изследването, са Пекин, Хюстън, Лондон, Ню Йорк, Париж, Мюнхен, Сан Франциско, Шанхай и Токио.

От направеното проучване излиза наяве, че чиновниците не престават да прекарват доста по-малко време в офиса по отношение на времето преди пандемията. Дистанционната работа наподобява е съдействала за миграцията надалеч от огромните градове, частично повлияна от цялостните модели на работа от у дома и по-евтините жилища в крайградските региони.

Вследствие на пандемията от COVID-19 наемателите доста свиха разноските си за офиси и някои от огромните корпорации минаха трайно към напълно отдалечен или хибриден модел.

Спадът в търсенето накара наемателите да предоговорят договорите си за наем “, се споделя в отчета, цитира от Reuters.

Освен възходящите равнища на свободни работни места, компаниите за търговски парцели в международен мащаб се борят с внезапните спадове в оценката на техните парцели, защото скокът на разноските по заеми на фона на високи лихвени проценти принуждава вложителите да търсят по-доходоносни пътища.

По сходен метод въздействието може да бъде по-силно, в случай че проблематичните финансови институции решат по-бързо да понижат цената на собствеността, която финансират или имат, се споделя още в изследването.

Докладът на McKinsey идва в миг, когато международните стопански системи се оправят с редица макроикономически провокации като нараснала инфлация, високи лихвени равнища и възходящи страхове от криза.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР