Директорът на ЦРУ Майк Помпейо смята, че няма непосредствена опасност

...
Директорът на ЦРУ Майк Помпейо смята, че няма непосредствена опасност
Коментари Харесай

Според директора на ЦРУ няма опасност от война със Северна Корея

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпейо счита, че няма непосредствена заплаха от борба със Северна Корея, само че че опцията от война с изолираната комунистическа страна е по-голяма в сравнение с преди десетина години, оповестява Българска телеграфна агенция.

Помпейо съобщи, че стремежът на Пхенян да се снабди с балистична ракета с нуклеарна бойна глава, способна да доближава до територията на Съединени американски щати, " е доста огромна опасност и държавното управление се отнася с огромна съвестност към нея ". Подобно мнение показа и съветникът на президента Доналд Тръмп по въпросите на националната сигурност Ейч Ар Макмастър.

" Не сме по-близо до война спрямо преди една седмица, само че доста по-близо в сравнение с преди десетина години ", разгласи Макмастър.

Помолен да направи психически портрет на севернокорейския водач Ким Чен-ун шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ сподели, че го счита за " рационален " макар държанието, което сподели по време на ескалиращото напрежение със Съединени американски щати. Помпейо изрази убеденост, че Ким ще осъзнае, че не желае военна борба с Вашингтон. Преди време Доналд Тръмп съобщи, че на Ким Чен-ун " му сече пипето ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР