Димитър Кузманов трябваше да си вземе кратка пауза от състезателния

...
Димитър Кузманов трябваше да си вземе кратка пауза от състезателния
Коментари Харесай

Фалстарт за Кузманов в Задар: Ще напусне топ 200 на световната ранглиста

Димитър Кузманов трябваше да си вземе къса пауза от спортния тенис, защото получи лека контузия в края на предишния месец и се отдаде на рехабилитация. През тази седмица втората ни ракета се завърна за присъединяване на Чаланджъра в Задар, където имаше да брани постигане до финала от предишния сезон, само че позволи проваляне в първия кръг от коравия босненец Нерман Фатич - 2:6 6:7(5). Това беше втора поредна загуба за национала ни от този противник и то ще докара до напускането му на международния топ 200.

Ветровитото време сътвори съществени проблеми на двамата състезатели в началните минути и станахме очевидци на по един бърз сменен пробив, след който резултатът стана 2:2. Оттам насетне изрично босненецът се нагоди по-добре към тежките условия, съобразявайки своите удари с тях и съвсем не допускаше непредизвикани неточности, до момента в който Мико натискаше топката повече от нужното и това водеше до голяма численост грешки, която му коства идващите четири гейма и откриващата част отиде в сметката на непоставения състезател.

Втората част предложи надалеч по-сериозно количество конспирация, а Кузманов към този момент изглеждаше доста солидно от главната линия и ставахме очевидци на голям брой продължителни замени от дъното на корта. Българинът на два пъти наваксваше пробив пасив и след това даже поведе с 3:2, единствено че последва мощна серия за Фатич и той обърна нещата до 5:3 в своя изгода.

Тогава пловдивчанинът още веднъж сподели мощно развитата си борбеност, с цел да си върне задатъка при 6:5, единствено че последва мигновена реакция на неговия конкурент и всичко щеше да се реши в тайбрека. Там нашият съотечественик се върна от мини брейк пасив и изравни за 5:5, но последваха две нечисти отигравания от ракетата на Кузманов и той трябваше да напусне шампионата още на старта.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР