Викове за помощ спасиха попаднал в трудна ситуация мъж в

...
Викове за помощ спасиха попаднал в трудна ситуация мъж в
Коментари Харесай

Викове на корабокрушенец помагат за откриването му след 5 часа

Викове за помощ избавиха попаднал в сложна обстановка мъж в Северна Каролина, след като платноходката му е била изхвърлена на брега.

(Във видеото може да научите повече за: ЧУДО: Спасиха корабокрушенец, плавал 11 дни, прикрит във фризер)

В понеделник, 6 май, мъжът отплавал с дребна платноходка в Нагс Хед, Северна Каролина, и съгласно локалната пожарна работа Nags Head Fire Rescue лодката му била изхвърлена на брега малко по-късно.

" При мощни западни/югозападни ветрове, неспокойствие от два до три метра и студена вода обстановката беше доста сериозна " , пишат от пожарната във Facebook и прибавят, че са били извикани да оказват помощ в търсенето на " закъсалия лодкар " в 18:42 ч. локално време.

Близката военна база - станцията на бреговата защита на Съединени американски щати в залива Орегон - също е била известена за празната лодка и заседналия мъж.

В обява във Facebook бреговата защита съобщи, че е " получила известие за човек на надуваема платноходка катамаран, която последно е забелязана на брега на Нагс Хед ".

Малко по-късно членовете на издирвателния екип се качват на борда на избавителна лодка и претърсват мрежата, когато " чуват някой да крещи от водата " , споделят чиновниците.

Shipwrecked Man's 'Yelling' Helps Search Team Locate Him After 5 Hours Adrift
— People (@people)
Благодарение на виковете на мъжа за помощ екипът - " взаимно изпитание на станцията, екипажи на хеликоптери от Елизабет Сити и локални служби за първа помощ " , по данни на бреговата защита - съумява бързо да открие и избави мъжа.

По данни на пожарната работа в Нагс Хед след почти пет часа на дрейф той е открит жив и реагиращ, а екипът за търсене съумява да го качи безвредно на борда на кораба им за по-малко от час от повикването на мястото на случая.

Освен това спасителите са съумели " бързо да оценят положението му и да му окажат здравна помощ " , означават от пожарната.

След като бил върнат на брега, мъжът бил предаден на грижите на локалния медицински личен състав, който го транспортирал до близката болница, оповестиха чиновниците.

Оттогава той се е възстановил изцяло.

Що се отнася до лодката му, бреговата защита съобщи, че е " възстановила това, което е останало от плавателния съд ".

Нито бреговата защита, нито пожарната работа споделят детайлности за това по какъв начин мъжът се е озовал във водата.

Но с вярата, че никой различен няма да се окаже в сходна сериозна обстановка, бреговата защита приключи обявата си с обръщение към лодкарите.

" Този случай служи като увещание за обществеността. Спасителните жилетки СПАСЯВАТ ЖИВОТИ и да планирате пътуванията си съгласно времето " , гласи постът.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР