Димитър Бербатов свика пресконференция, на която разкритикува отбора и ръководството

...
Димитър Бербатов свика пресконференция, на която разкритикува отбора и ръководството
Коментари Харесай

Бербатов: Мъри беше прав за Лечков, за Костадинов! Да се погледнат, не да хвърлят вина само върху играчите

Димитър Бербатов свика конференция, на която разкритикува тима и управлението на БФС. Той изрази неразбиране от срамната домакинска загуба от Грузия, само че акцентира, че не е редно да се атакуват играчите.

" Зададохме доста въпроси към президента на БФС и към момента чакаме отговор. Сега още веднъж ще го създадем. Подготвили сме и материал, който ще изпратим на ФИФА. Ние сме на 8-о място в Европа по уредени мачове.

В същото време към този момент 16 години го няма образованието на фрагменти, треньори и футболисти. Стигаме и до мача с Грузия. Няма по какъв начин да се нахвърляш напълно върху националните играчи. Да, те носят своята отговорност и би трябвало да видят къде е виновността им. Но да плюеш по тях и без да потърсиш и виновността в себе си... Утре играем с Гибралтар. Каквото и да се случва, би трябвало да победиш този тим. Ако не може да се завоюва, към този момент казусът е по-голям. Щом претендираш да отговаряш за efbet Лига би трябвало да носиш отговорност за финалния артикул – националния тим. Странни неща се случват в БФС. Като това мъжкият тим да пътува за Гибралтар с чартър, а младежите с постоянни линии, макар че и те имат мач там след два дни. "

" Съгласен съм с Мъри Стоилов, треньор, който е дал толкоз на футбола. Беше прав за Лечков, за Костадинов. Защо няма футбол от 16 години в Сливен? Аз и моят екип призоваваме Борислав Михайлов и хората от Изпълнителния комитет да си подадат оставките. Ако някой от футболната общност желае да каже за какво би трябвало да останат, да пристигна и да заповяда. Призоваваме и най-сетне да се организира един почтен конгрес, с цел да могат клубовете да изберат кой да ги води. "

" Длъжни сме да пратим писма до ФИФА и УЕФА, само че те може да не ни отговорят. Може всеки ден да им пишем, изключително в този момент, когато има фотография. Надявам се да има реакция. Казал съм на Мартин и Стилиян да напишем писмо, да тагнем ФИФА и УЕФА и ще го разпространим посредством моите обществени мрежи, с цел да види света какво се случва в България “, сподели претендентът за президент на БФС. "

" Има дело, което е на клуб Варвара, което е против обжалването на конгреса на 12 октомври и решението би трябвало да се вземе до 20 юни. Срещу конгреса, който бе легален, има обжалване от Костадинов, Академик София и Барокко. Там чакаме също излаз. След тази подписка трябваше да бъде призован конгрес. Събрахме повече от 1/3 подписи и трябваше да се провежда конгрес. "

" Обръщам се към институциите, които дават отговор за тези проблеми. Най-вероятно футболът им е последният проблем, само че за нас е значим. Ще го върша, до момента в който ми извърнат внимание. Няколко генерации порастват в тази среда и резултатите са видни. Трябва да се тръгне от това и малко по малко да се готвят другите генерации. Сегашното не е изгубено, само че би трябвало да му се трансформират моралните възгледи ", приключи Бербатов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР