Дигиталната комуникация понякога може да бъде предизвикателство, особено на работното

...
Дигиталната комуникация понякога може да бъде предизвикателство, особено на работното
Коментари Харесай

Как да поправите най-голямата грешка при служебна комуникация

Дигиталната връзка от време на време може да бъде предизвикателство, изключително на работното място.

Една несъответствуваща дума или погрешно подложен препинателен знак може да промени метода, по който се възприема известието ви и да подкопае професионализма ви, написа в материал по тематиката CNBC.

Но " най-голямата неточност " в общуването на работното място – и най-трудната за възобновяване, е изпращането на прочувствени имейли, споделя Брандън Смит, терапевт и кариерен коуч.

" Това е доста, доста мъчно за преодоляване умеене – множеството хора не го осъзнават до 30-те или 40-те си години. Но в никакъв случай не би трябвало да изпращате имейл, когато се чувствате под въздействието на страсти ", споделя Смит.

" Хората се отнасят към имейлите или другите типове онлайн връзка като към инцидентен диалог, който водите в коридора, а това не е по този начин. ", добавя специалистът.

Правилото е " да изпращате имейлите си по този начин, като че ли един ден те могат да бъдат прочетени на глас в съда ", прибавя той.

Следващия път, когато получите имейл или онлайн известие, което ви кара да се чувствате ядосани, тревожни или даже еуфорични, направете следното:

Напишете чернова и изчакайте 24 часа

Този метод задоволява непосредствената потребност да изпуснете прочувствената пара без да навредите на репутацията си в работата.

" Когато имате мощна прочувствена реакция към нещо, тя неизбежно ще се прояви в известието, което пишете ", споделя Смит. " Много по-лесно е да разпалите казуса, в сравнение с да го разрешите по имейл. "

Когато отговаряте, прочетете още веднъж черновата си, като че ли сте получателят: Объркващо ли е известието? Има ли елементи, които биха могли да бъдат изтълкувани неправилно или които звучат прочувствено?

Ако към момента не сте сигурни в отговора си, Смит предлага да помолите ваш сътрудник да го прочете, защото второто мнение може да ви помогне да определите пасажите, които да подобрите.

Обмислете друга форма на връзка

Ако става въпрос за нещо, което изисква по-неотложен отговор, попитайте другия човек дали можете да продължите диалога офлайн.

Понякога неуместните диалози е най-добре да се водят персонално или по телефона, добавя Смит.

Изследванията демонстрират, че телефонните диалози са по-ефективни при построяването на прочувствена връзка.

Проучване от 2021 година на Тексаския университет в Остин и Чикагския университет, открива, че гласовата връзка (например телефонните обаждания) основава по-силни връзки, в сравнение с текстовата връзка (например електронната поща).

Или, както изяснява Смит: " Разговорът ще бъде доста по-продуктивен, тъй като ще се чувствате по-малко склонни да бъдете неприятни или брутално почтени към другия човек, когато сте лице в лице с него или слушате гласа му в края на линията, в сравнение с в написан авансово текст. "

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР