Дигитализацията не успява да разчупи консервативния българин. Дори по време

...
Дигитализацията не успява да разчупи консервативния българин. Дори по време
Коментари Харесай

Колко от българите купуват онлайн имоти

Дигитализацията не съумява да разчупи консервативния българин. Дори по време на пандемия, когато от ден на ден бизнеси прибягват до технологиите, заради наложените физически ограничавания, българинът избира да се довери на очите си, вместо на това, което може да му бъде показано като видео и фотоси.

В Съединени американски щати и редица европейски страни онлайн огледите и покупката на жилище или къща са желани. Не по този начин обаче е в България. „ У нас постоянно е имало онлайн покупко-продажби, минавайки се през виртуални огледи и следващо отдалечено сключване на контракта за покупко-продажба с дипломиран електронен автограф. Посредническият пазар е извънредно динамичен и компаниите и хората, които работят в този бранш са доста предприемчиви в тази посока “, споделя Добромир Ганев, ръководител на Национално съдружие „ Недвижими парцели “. Той добавя, че коронавирусът се е явил като един тип катализатор за доста от компаниите в бранша да вкарат в софтуерните си процеси виртуалните и видеогледите, отдалеченото сключване на покупко-продажби.

Като изключим сегашната пандемия, най-вече покупко-продажби онлайн са се сключвали в България по време на взрива на британските вложения в парцели в интервала 2005-2009 година Тогава клиентите не участваха физически при подписването на контракта, а то се извършваше посредством компетенции. „ Българите сякаш сме малко по-консервативни в някаква степен и изключително, когато става дума за жилищни парцели, разумно е най-малко един път да се огледа парцела, да се види какво е чувството. Всяко семейство си купува не просто парцел, а място където ще прекарва дълго време със фамилията си. 95%, даже 99% от покупките “, добавя Ганев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР