Диетолозите смятат, че здравословната закуска трябва да съдържа 400-700 калории

...
Диетолозите смятат, че здравословната закуска трябва да съдържа 400-700 калории
Коментари Харесай

Това са най-вредните сладки закуски, НЕ ги яжте

Диетолозите считат, че здравословната закуска би трябвало да съдържа 400-700 калории и хранителни субстанции, които зареждат тялото ни с сила. Не се предлага да ядете някои известни храни заран, даже в случай че сте привикнали с тях. Сега можете да ревизирате дали дневната ви закуска е била здрава или не.
1. Палачинки
Палачинките ви засищат, а в случай че добавите топинг като мед или сладко, равнището на инсулин в кръвта става извънредно високо. Този вид закуска способства за затлъстяването, въздейства на настроението ви и може даже да ви накара да се почувствате зле.
Опитайте новите предписания, заменете пшеничното брашно с овесено брашно и яжте пресни плодове, вместо сладкък топинг. Но не яжте прекомерно доста плодове заран, те могат да причинят газ.
2. Зърнени храни и мюсли
Тези храни съдържат доста захар, а не фибри и протеини. Изследванията демонстрират, че закуска, съдържаща доста въглехидрати, ви кара да ядете повече по време на обяда. Субекти, които употребяват по 3 грама протеини и 40 грама въглехидрати заран, се усещат гладни по-бързо от тези, които ядат храни с високо наличие на протеини. Хората, които са по-податливи на насърчаване на диабет и дребни деца, би трябвало да заобикалят да ядат зърнени храни заради високото си равнище на захар.
Изберете корнфлейкс и мюсли без захар. Добавете няколко ядки и ленено семе, с цел да получите нужното количество протеин.

3. Препечен бял самун
Белият самун не е добър за вас и колкото повече го препичате, толкоз по-вредно е. Колкото повече е изгорен, толкоз повече канцерогени съдържа. 
: Заменете белия самун с пълнозърнест самун и в случай че обичате тост, постоянно се уверете, че няма изгорена кора.
4. Течен шоколад
Учените са пресметнали, че 2 супени лъжици шоколадов крем съдържат 83% от препоръчвания дневен банкет на захар за дами. Тази доза може да усъвършенства настроението ви заран, само че силата ще изчезне скоро и ще започнете да се чувствате изтощени. Освен това тези артикули съдържат палмово масло, което е в действителност неприятно за вашето здраве.
: Може да замените сладкия течен шоколад с фъстъчено масло, което не съдържа захар, само че съдържа задоволително протеини и здравословни мазнини.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР