Диетологът и гастроентеролог Нурия Дианова посочи най-безопасните видове бърза храна,

...
Диетологът и гастроентеролог Нурия Дианова посочи най-безопасните видове бърза храна,
Коментари Харесай

Диетолог посочи най-безопасните бързи храни

Диетологът и гастроентеролог Нурия Дианова уточни най-безопасните типове бърза храна, като оцени ястията от позиция на вероятността от хранителна токсикоза и забавено увреждане на организма.

Рискът от натравяне е извънредно дребен при консумация на пица или бургери, защото тези ястия нормално се създават на автоматизирани линии, споделя гастроентерологът, представен от БГНЕС.

" Обикновено бургерите се създават автоматизирано. Бургерът не провокира признаци на хранително отравяне. Освен това не си припомням случаи на отравяне с пица, в случай че тя не се съхранява в стайни условия ", споделя Дианова.



Ако оценявате бързото хранене от позиция на риска от развиване на хранителна токсикоза, бургерите и пицата са най-безопасните разновидности, счита тя. Но честата консумация на тези ястия може да докара до наднормено тегло и изостряне на някои хронични болести, предизвестява гастроентерологът.

" Пицата е богата на въглехидрати, белтъчини и мазнини и не съдържа фибри. Тя може да обостри болести като холецистита или панкреатита. А честата консумация на бургери може да докара до увеличение на тежестта след известно време ", споделя Дианова.



Почти всяка бърза храна оказва негативно влияние върху стомашно-чревния тракт (СЧТ), акцентира тя.

Ако желаете бърза закуска отвън къщи, която сигурно няма да навреди на здравето ви, може да хапнете ядки и банани, в случай че ги сложите в кутия за обяд и ги вземете със себе си, заключава тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР