Има такъв народ“ (ИТН) ще внесе в прокуратурата доклада от

...
Има такъв народ“ (ИТН) ще внесе в прокуратурата доклада от
Коментари Харесай

След правен анализ от страна на Тошко Йорданов - дават Асен Василев на прокуратурата

„ ИТН “ (ИТН) ще внесе в прокуратурата отчета от комисията за Агенция „ Митници “. Това заяви пред публицисти в Народното събрание ръководителят на парламентарната група (ПГ) на Има Такъв Народ Тошко Йорданов, който беше и ръководител на временната комисия за следствие на корупционните практики в Агенция „ Митници “ и възможната роля на Асен Василев в тях, основана на 4 април.

Тошко Йорданов показва необятна гама от знания по наказателно право, като отбеляза, че има три неща - две, от които безспорни, засягащи Асен Василев в отчета.

" В доказателствата в съда, когато гледаха мярката за неотклонение на т.нар проведена незаконна група (ОПГ), се споделя, че има фотоси от камерите пред Агенция „ Митници “, на които Асен Василев е с някои от контрабандистите, сподели той и добави, че шефът на ДАНС пък споделил, че имат и засечена връзка сред Василев и Стефан Димитров, в която се разисква по какъв начин да се постави за началник на Министерство на вътрешните работи в Хасково Недан Хаджиев.

(Което вероятно би звучало като обвиняване за търговия с въздействие, а обвиняванията са за друго - бел. ред.)

Йорданов добави, че третото нещо, което визира Асен Василев, са показанията на двама от охранителната компания, която има подписан контракт с Министерството на финансите (МФ), които свидетелстват, че водачът на Василев е карал „ тези двамата “ в края на годината в министерството (пропусна да каже, че татко и наследник Димитрови нито са осъждани, нито са подсъдими за каквото и да било - нищо че той ги наричаше " тия, контрабандистите ", б.р.).

След което предвижда по какъв начин " защитната теза " на Асен Василев ще бъде, че има бели петна в паметта. Както и приравни политиците от завършилата парламентарна група, ръководена от него, на... правосъдните заседатели в американската правораздавателна система - те били задоволителни за неоправдателна присъда.

По-рано днес Народното заседание отхвърли с 91 гласа " за " (от Движение за права и свободи, " Възраждане ", " Българска социалистическа партия за България " и ИТН), 78 " срещу " (от " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ)  и ГЕРБ-СДС), и 31  „ въздържал се " ( от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС) да включи в дневния си ред разглеждането на отчета за активността на краткотрайната комисия. Докладът бе признат на последното съвещание на комисията през вчерашния ден, припомня Българска телеграфна агенция.

По думите на Йорданов в комисията обаче отчетът е бил подписан без възражения от хората на ГЕРБ-СДС.

И изреди, че има поради Теменужка Петкова и Рая Назарян, които били " твърдите дами на Борисов ", които можели да взимат независимо решения (някой би решил, че няма изключително високо мнение за останалите от ГЕРБ - бел. ред).

Той сподели, че Бойко Борисов през вчерашния ден е обвинил всички тях, че има ново болшинство и са дружно с ПП-ДБ и добави, че през днешния ден ГЕРБ са избавили " седалището на Асен Василев " от изнасяне на спомагателна информация пред цялото Народно заседание. Девет индивида са се съгласили с отчета, без ПП-ДБ, посочи депутатът. 

На въпрос на публицист - какви закони ще одобряват в последните часове на Народното събрание, параментаристът Йорданов отговори: " Хубави ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР