Диетата с ниско съдържание на пурин обикновено се съсредоточава около

...
Диетата с ниско съдържание на пурин обикновено се съсредоточава около
Коментари Харесай

Диета с ниско съдържание на пурин: Храни за ядене и избягване

Диетата с ниско наличие на пурин нормално се концентрира към плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни. В този проект се свежда до най-малко потреблението на алено месо, морски блага и алкохол.

Често се предлага диета с ниско наличие на пурин за хора, които имат подагра, камъни в бъбреците или сходно положение.

Докато диета с ниско наличие на пурини оказва помощ за облекчение на признаците на избрани положения, тя може също по този начин да усъвършенства общото здраве и благоденствие.

В тази публикация ще научете кои храни би трябвало да яде човек на диета с ниско наличие на пурин и кои би трябвало да заобикаля.

Какво съставлява диетата с ниско наличие на пурин?

Пурините са съединения, които тялото създава естествено. Това естествено произвеждане съставлява по-голямата част от пурините в системата на човек. Много храни и питиета обаче могат да съдържат дребни количества пурини.

Диетата с високо наличие на пурини може да , до момента в който диетата с ниско наличие на пурини оказва помощ да се сведе до най-малко броят на пурините в тялото и да се понижи количеството на пикочната киселина в кръвта.

Хиперурикемия

Тялото пуриновите съединения от до пикочна киселина . Това е отпадъчно вещество, което нормално се разтваря безвредно в кръвта, преди бъбреците да го филтрират и отстранят от тялото.

Когато равнищата на пикочна киселина надвишат количеството, което тялото може да преработи, киселината  кристали в кръвта. Медицинският термин за това е хиперурикемия.

Хиперурикемията може да бъде  на пикочна киселина, спад в нейната екскреция или и двете. Състоянието може да докара до  подагра , камъни в бъбреците и други проблеми.

Медикаменти като ниацин и пиразинамид и няколко положения могат да нарушат способността на организма да отделя пикочна киселина, в това число:

  • остро или хронично бъбречно заболяване
  • ацидоза  – лактатна ацидоза, кетоацидоза
  • хиповолемия
  • саркоидоза
  • хиперпаратироидизъм
  • хипотиреоидизъм
  • Синдром на Бартер

Храни за ястие

Хората на диета с ниско наличие на пурини към момента могат да се насладят на обилие от храни и питиета.

Храните и напитките  включват:

  • нискомаслени млечни артикули
  • цели зърна
  • зеленчуци
  • плодове  и плодови сокове
  • яйца
  • вода
  • кафе
  • чай

Храни, които би трябвало да се заобикалят

Много типове месо и риба са с високо наличие на пурини. Човек, който следва диета с ниско наличие на пурин, би трябвало да ограничи или изключи  от диетата си.

  • дивечово месо като телешко, еленско и патешко
  • алено месо
  • морски блага , в това число риба звук, сардини, аншоа и херинга
  • месо от органи, като бъбреци и черен дроб
  • Бира
  • уиски

Други храни и питиета могат да трансформират метода, по който тялото задържа или отстрани пикочната киселина.

Докато някои форми на алкохол са с по-ниско наличие на пурини от други,   показват , че всякаква консумация на алкохол може да увеличи равнищата на пикочната киселина.

В допълнение, потреблението на високи равнища на фруктоза производството на пикочна киселина.Концентрираният фруктозен сироп е съставна част в доста подсладени сокове и газирани питиета. Ако несъразмерния банкет изпревари отделянето, това може да изложи човек .

Кой може да се възползва от диета с ниско наличие на пурин?

Кристалите на пикочната киселина могат да образуват камъни в бъбреците или да причинят подагра, в случай че се натрупат в ставите и сухожилията.

Диета с ниско наличие на пурин може да намали равнищата на пикочна киселина в кръвта. Това може да помогне за понижаване на риска от развиване на хиперурикемия и обвързваните с нея положения.

Приема на богати на пурин храни пристъпи на подагра. Управлението или елиминирането на приема на пурин може да помогне за понижаване на тези пристъпи и преодоляване на признаците на подагра.

Други препоръки

допускат, че месото и рибните артикули покачват равнищата на пикочната киселина и могат да влошат признаците на подагра с по-голяма скорост от растителните артикули. Диета, фокусирана върху растителни протеини, може да помогне на хората да реализират хранителни цели, като в същото време минимизира повишението на пикочната киселина.

Докато диета с ниско наличие на пурин може да помогне за попречване на камъни в бъбреците или пристъпи на подагра, диетата не е лек за нито едно от двете положения. Човек би трябвало да разиска по-нататъшни благоприятни условия за лекуване с доктор.

Медикаментите също могат да оказват помощ за намаление на хронично високи равнища на пикочна киселина. Две постоянно срещани медикаменти, които лекарите предписват, са пробенецид и алопуринол . Тези медикаменти могат да контролират равнищата на пикочната киселина в дълготраен проект.

Диета с ниско наличие на пурин не може да облекчи пристъпа на подагра мигновено, само че медикаментите, като напроксен , могат да оказват помощ. Предлагат се и лекувания с рецепта.

Има , че средиземноморската диета може да намали равнищата на пикочна киселина. Средиземноморската диета включва хранене главно с риба, ядки, плодове, зеленчуци, бобови растения и пълнозърнести храни.

Заключение

Диета с ниско наличие на пурин може да понижи равнищата на пикочната киселина. Тези промени могат да предотвратят камъни в бъбреците и пристъпи на подагра.

Човек постоянно би трябвало да приказва с доктор, преди да стартира нова диета, изключително такава, която има за цел да се оправи със здравословен проблем.

Лекарят може да даде препоръки и може да предложи спомагателни медицински лекувания за понижаване на признаците.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР