Диалогът с автомобилния бранш е възстановен. Това заяви вицепремиерът по

...
Диалогът с автомобилния бранш е възстановен. Това заяви вицепремиерът по
Коментари Харесай

Христо Алексиев: Диалогът с автомобилния бранш е възстановен

Диалогът с автомобилния отрасъл е възобновен. Това съобщи вицепремиерът по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев след среща с представители на браншови организации в региона на автомобилните транспорти на пасажери и товари. Той добави, че предприемането на незабавни ограничения за реализиране на резистентност в бранша на автомобилните транспорти е една от значимите стъпки за гарантиране на икономическата непоклатимост на страната.

„ Проблемите на автомобилния отрасъл бяха подценявани, което докара до доста завишаване на транспортните разноски и непосредствено се отрази върху цените на стоките и услугите в страната. В момента има голям брой рецесии и сериозен растеж на инфлацията. Голяма част от тази инфлация е вътрешна и се генерира заради налагането на неправилни обществени политики. Като служебно държавно управление ще се фокусираме върху първоизточника на всички тези рецесии и с използването на избрани ограничения растежът на инфлацията може да се приближи до европейския ", уточни Христо Алексиев.

Вицепремиерът и министър на превоза и известията разгласи, че взаимно с сектора са коментирани ограничения за решение на належащите проблеми в бранша и механизмите за стопиране на възходящите цени на горивата. Обсъдено е основаването на премерена методика за тол таксите, по образеца на други страни в Европейски Съюз, тъй че браншът да бъде омекотен, без това да визира прекалено много приходите в бюджета от тол системата. Бавното прекосяване през граничните пунктове е различен проблем, който също способства за увеличение разноските на превозвачите, разяснява вицепремиерът, като посочи, че по този въпрос също се търсят работещи решения.

Христо Алексиев съобщи, че ще се обърне особено внимание на показана от сектора информация за нерегламентирани практики в структури към Министерството на превоза и известията.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР