Действията на САЩ са заплаха за руските традиционни ценности, пише

...
Действията на САЩ са заплаха за руските традиционни ценности, пише
Коментари Харесай

САЩ застрашавали руските „традиционни ценности”

" Действията на Съединени американски щати " са опасност за съветските обичайни полезности, написа в план за стратегически документ, оповестен от Министерството на културата на Русия. Текстът е отдаден на обичайните полезности в страната и изброява заканите пред духовното развиване на руснаците, с които страната би трябвало да се бори, съобщи " Свободна Европа ".

Сред заканите са също и " дейностите на съдружниците на Съединени американски щати ", на " задграничните неправителствени организации " (НПО) и на " транснационалните корпорации ". Документът е основан в Кремъл и оповестен за всенародно разискване посредством Министерството на културата. Неговата цел е да сътвори указател на обичайните полезности, както и на заканите, на които те са изложени. Проектът изброява също и разрушителните за нацията хрумвания.

На уеб страницата на институцията се споделя, че става дума за разискване на план за декрет на президента. Не се показват повече детайлности за юридическия статут и допустимо приложение на текста, който съставлява изброяване на полезности, закани и вероятни дейности и бездействия против заканите. Сред полезностите са посочени правата, свободите, достолепието и високите нравствени идеали на индивида, както и патриотизмът, здравото семейство, служенето на Отечеството, историческата памет, целта на духовното над материалното.

Нито една от думите не съдържа обяснения към нея, включително и изразите " дейности на Съединени американски щати " и " дейности на съдружниците на Съединени американски щати ", посочени като " източници на закани за обичайните полезности ". Официалното име на плана за декрет е " Основи на държавната политика по опазване и подсилване на съветските духовно-нравствени полезности ". В текста се показват и разрушителните и непознати хрумвания и полезности. Сред тях са " култът към егоизма ", " култът към безнравственото ", " отрицанието на идеалите на патриотизма ", " отрицанието на идеалите за продължение на рода ", " отрицанието на идеалите за позитивния принос на Русия в международната история ".

Авторите на плана считат, че разпространяването на деструктивни идеологии може да докара до саморазрушение на обществото, подкопаването на другарски и фамилни връзки, накърняване на " нравственото здраве " на хората, " деформиране на историческата истина ", подкопаване на доверието към полицията и просветителната система. В текста се показва нуждата от опозиция на непознатите хрумвания, както и задачата да се обезпечи " моралното водачество на Русия в интернационалните връзки " в качеството ѝ на страж на обичайните всемирен полезности.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със единодушието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР